IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Devizahitel végtörlesztés

Bacsák Ágnes
Kedves Deák Úr! Érdeklődéssel olvastam a portálukon megjelent végtörlesztést és árfolyamrögzítést összehasonlító cikket. Mivel közszférában dolgozom, érdekelne, hogy számomra melyik lehetőség lenne a jobb, a konkrét számok tükrében. 2011. decemberében a hitelkiváltást, és végtörlesztési kérelmet is elindítottam, ugyanannál a pénzintézetnél, ahol a meglévő hitelem van. A hitelt 2007.-ben vettem fel. A jelenleg fennálló 22.413 svájci frank kiváltását jelenti, amit 2027. év 09.10, azaz még 15 év futamidővel számítva 4.034.000,-Ft. A bank értesített, hogy a hitelbírálat során rendelkezésre áll ez az összeg. Kiváltsam forinthitelre, vagy árfolyam rögzítsek? Melyik lenne számomra kedvezőbb? 2017-től prognosztizálható egyáltalán mi lesz a jövőben??? Egy gyermekem van, tehát 3+1 % kamattámogatást kapnék... Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Bacsák Ágnes
Kedves Bacsák Ágnes!
Véleményem szerint több okból is jobban járna a végtörlesztéssel, mmint az árfolyamgáttal. Egyrészt a hitel már túl van a kezdeti néhány éven, ahol a magas kamattartalom miatt a maximális törlesztő csökkenést el lehetne érni, másrészt a támogatott hitel THM-jei is piaci szinten elég kedvező Önnek. A fontos kérdés itt inkább az, hogy az új forinthitel folyósítása biztos, hogy meg tud e történni február végéig! 2017 után, vagyis az árfolyamgát után prognosztizálni nem igazán mernék, de valószínűleg ennyi idő alatt kicsit stabilizálódni fog a gazdaság, és így a forintkamatok is alacsonyabbak és stabilabbak lesznek.
2012.01.29.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

Szekeres Kriszta
Tisztelt Uram! Tanácstalan vagyok, kérem adjon tanácsot mit tegyek! 5 éve vettem fel svájci frank alapú lakáshitelt, melyből még szintén 5 évem van hátra. Beadtam a kérvényt a végtörlesztésre-illetve újabb forint kölcsönből törlesztenék a továbbiakban. A szerződést még nem írtam alá-folyamatban van jelenleg a szerződés elkészítése. A napokban megjelent (április környékén várható törvény belőle) új devizahiteles csomaggal viszont azt jósolják jobban járnánk. Annyit tudok, hogy 5 évre fixálnák, viszont nekem akkor már kevesebb időm lesz hátra a hitelből, mint 5 év 2-3 hónappal. Ezáltal akkor nem is vehetem igénybe? Kérem segítsen, merre lépjek tovább? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Kérdező!

Véleményünk szerint amennyiben van lehetősége még a végtörlesztésre mindenképpen éljen vele, mert az új árfolyamgát leginkább azoknak lesz hasznos akik még a futamidejük elején vannak, ugyanis ilyenkor a legnagyobb a kamattartalom a havi törlesztőben! Akinek 5 évnél kevesebb van áhtra a hitelükből elméletileg nekik is lehetséges lesz az árfolyamgát, de pontos szabályokat erre vonatkozólag még nem ismerünk!
2012.01.13.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

Füzesi Szabolcs
Jó napot! Az lenne a kérdésem h devizahiteles lakásom ami most 10.5 M áll kiválthatnám forint alapú hitelre vagy u azt a választ kapom itt is .-Nem -:Mert a lakás nem ér annyit ! = milliót vettem fel és most 10.5 millió a tartozás a jelenlegi árfolyam miatt!!Hogy jöhetnék ki ebből!!! SOS kell a segítség vagy elvesztem a lakásom.
Üdvözlöm!
Ahhoz, hogy pontos választ adhassak Önnek tudnom kellene mennyit ér az ingatlan, de általánosságban elmondható, hogy a forgalmi érték 75%-ánál többet, semelyik magyar bank nem finanszíroz.
2012.01.10.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

papp csaba oszvaldné
Tisztelt Deák Ferenc! Én azt szeretném tudni milyen segitséget kap a munkáltatójátol az aki ha most fizette vissza a deviza hitelét.A lakása eladásábol. köszönettel Papp Csaba Oszvaldné
Tisztelt Oszvaldné, Papp Csaba!
A munkáltatónak törvényileg lehetősége van adómentes támogatást nyújtania, az azonban elsősorban rajta múlik, hogy kíván-e élni ezzel a lehetőséggel! Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat az alábbi cikkben foglaltuk össze: Munkáltatói támogatás a végtörlesztéshez! Amennyiben további kérdése van, kérem forduljon hozzánk bizalommal!
2011.12.28.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

Fehér Ádám
Tisztelt konnyuhitel.hu!
Érdeklődnék, hogy melyik banknál tudnám a legkedvezőbben svájci frank alapú lakáshitelemet forinthitelre kiváltani?!
Köszönettel: Fehér Ádám
Tisztelt Fehér Ádám!
Jelen pillanatban még egyetlen bank sem jött ki forint alapú hitelkiváltási termékkel a végtörlesztők számára, sőt a legtöbb hazai bank inkább kamatemelésekbe kezdett! Becslések szerint 3-4 hétbe is telhet mire a bankoknál megmozdul valami, érdemes tehát oldalunkat sűrűn látogatni, hiszen a legfrissebb híreket nálunk mindig megtalálja a témával kapcsolatban!
2011.10.04.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

Kállai Rita
Tisztelt Aquarius-Linked Kft!
Milyen költségei vannak a végtörlesztésnek a bankom felé? Köszönöm!
Tisztelt Kállai Rita!
A devizahitel végtörlesztésre vonatkozó törvény nyíltan kimondja, hogy a bankok a hitel lezárásához kapcsolódó semmilyen költséget nem számolhatnak fel!
2011.10.01.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu