IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

Tóth András
Üdvözlöm! Lakáshitelt szeretnék felvenni,de a fizetésemet nem folyószámlára kapom.Munkáltatói igazolást tudok felmutatni.A lakás értéke amit szeretnék venni kb 6,5 millió forint és én 3,5 millió forint önerővel rendelkezem.Elképzelhető,hogy megkapom a hitelt?Köszönöm!Tóth András
Tisztelt Tóth András Úr!
A folyószámlára érkező fizetés a legtöbb banknál sajnos alapfeltétel. Az önerő mennyisége rendben van de nagy rá az esély, hogy a jövedelmet legalább 3 hónapig folyószámlára kell utaltatni!
2013.08.18.

Deák Ferenc István

Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

Soponyai Veronika
Tisztelt Deák Úr! A kérdésem a következő lenne,melyre köszönettel elfogadom az Ön tanácsát.A párommal használt lakás vásárlás előtt állunk,melyhez hitelre is van szükségünk-jelen esetben 6millió forintra,hány százalék önerőre számíthatunk,illetve ennyi összeget igényelhetünk-e,ha kettőnk nettó jövedelme kb.180000ft? Pót ingatlant nincs lehetőségünk biztosítani. Mik lehetnek a lehetőségeink ? Köszönettel :Soponyai Veronika
Tisztelt Soponyai Veronika!
Lakásvásárlás esetén legalább a vételár 25%-a a törvényileg elvárt önerő aránya az összes magyar kereskedelmi bank esetében. Az igényelhető összeg tehát legfeljebb a vásárolandó ingatlan 75%-a, azonban általánosságban azt is el lehet mondani, hogy a várható törlesztő az összesen igazolható jövedelem legfeljebb 30-40%-ig mehet. 180.000 Ft-os összes igazolható jövedelem esetén így maximum havi 60-70 ezer forintos törlesztővel számolhatunk, amely hozzávetőlegesen 7-8 Millió Ft értékű lakáshitel 20 éves futamidejű havi törlesztője. A további előszűréshez pontosabb adatokra lenne szükségem, amelyhez kérjük töltse ki rövid ajánlatkérőnket!
2013.07.26.

Deák Ferenc István

Lakás előtakarékosság, állami támogatással

Korom János
Tisztelt Tanácsadó! Futamidő előtti felmondás esetén ha lakáscélra fordítom a már megtakarított pénzt, tarthatok e igényt az állami támogatásra?
Tsiztelt Korom János Úr!
A lakáskasszát a szerződéses lejárat előtt is fel lehet használni állami támogatással együtt, de csakis a szerződéses periódusokban, azaz a megadott hónap fordulókkor. Ilyen szerződésmódosítás történik és az állami támogatás is jár.
2013.07.23.

Deák Ferenc István

Fundamenta lakáskassza

Tünde
Tisztelt szakértő! 2009 június 30-án ,lakáselőtakarékossági szerződést kötöttem a fundánál 4 évre. A szerződésem lejárta előtt felhívtam az ügyintézőt és meghosszabbítottam a szerződést másfél évvel, mert most még nem tudtam dönteni. A másfél év lejárta után, megkapom az állami támogatást akkor is, ha nem lakáscélra fordítom az összeget és nem is veszem fel a kedvező kamatú hitelt? Vagy hiba volt a szerződést meghosszabbítani? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Tünde
Kedves Tünde!
Véleményünk szerint a szerződés így már nem lesz szabad felhasználású így kizárólag lakáscélra fordítható. A 2009.június 30 előtt kötött szerződések akkor minősültek szabad felhasználásúnak ha a szerződéses idő 8 év volt.
2013.07.18.

Deák Ferenc István

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Szilágyiné
Tisztelt Deák Úr! A kérdésem az lenne, hogy ha két lakáskasszát indítanék, de az egyikhez igényelném az azonnali áthidaló kölcsönt, akkor a másik lakáskassza 4. év végén lejáró saját megtakarítási összegét be tudom-e törleszteni az azonnali áthidaló kölcsönös lakáskasszámba?
Tisztelt Szilágyiné!
Mivel az áthidaló kölcsön is ugye alapvetően lakáscélú, ezért nagy valószínűséggel megoldható a másik lakáskasszából történő betörlesztés!

2013.07.15.

Deák Ferenc István

Megéri-e a lakástakarék?

Hazai Gábor
Tisztelt Szakértő! Lejárt a meglévő lakáselőtakarékossági szerződésem. Köthetek új szerződést? Hazai Gábor
Tisztelt Hazai Gábor! Természetesen erre lehetősége van. Az állami támogatásra Ön vagy a szerződés kedvezményezettje jogosulttá válik.
2013.07.12.

Deák Ferenc István

Lakás előtakarékosság havi 10000

Mezei Sándor
Tisztelt Szakértő! Igényelhető-e több lakáselőtakarékossági szerződés után állami támogatást? Mezei Sándor
Tisztelt Mezei Sándor! Minden személy így Ön is csak egy szerződés után igényelhet előtakarékossági támogatást az államtól. Ha több szerződéssel rendelkezik, megteheti azt, hogy a második szerződésétől kezdve kedvezményezettet nevez meg a szerződés után. Amennyiben a kedvezményezett másik szerződés után még nem igényelt állami támogatást, így jogosulttá válik erre. Kedvezményezett lehet az Ön bármely PTK szerinti közeli hozzátartozója.
2013.07.12.

Deák Ferenc István

Legkedvezőbb lakás előtakarékosság

Forrai Mátyás
Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy klímaberendezésre fordíthatom-e a lakáskassza megtakarításomat? Forrai M.
Tisztelt Forrai Mátyás! Igen, amennyiben a klímaberendezés beépítésre kerül.
2013.07.12.

Deák Ferenc István

Lakás előtakarékosság 2013

Takács Bianka
Tisztelt könnyuhitel.hu! A családban szeretnénk lakás előtakarékossági számlát indítani. Érdeklődni szeretnék, hogy ha anyukám nevére kötjük a szerződést, akkor van-e valamilyen korhatár erre vonatkozóan?  Pl. 50 év felett lehet-e kötni.  Köszönöm. Üdv. TB

Tisztelt Takács Bianka! Erre vonatkozó korhatárról nincsen tudomásunk.
2013.07.11.

Deák Ferenc István

Lakás előtakarékosság feltételek

Hajdú Eszter
Tisztelt Deák Úr! Meg szeretném kérdezni, hogy ha a lakáskassza szerződésem befizetéseivel 1-2 hónapot csúszok, akkor mi történik? Köszönettel: Hajdú Eszter
Tisztelt Hajdú Eszter! A lakástakarékpénztár a késedelmes fizetés után késedelmi kamatot számolhat fel, valamint a késedelem időszakára nem jogosult állami támogatásra sem. Arra azonban ügyeljen, hogy ha hitelével három hónapos tartozásba kerül, a szolgáltató a szerződést azonnali hatállyal felmondhatja.
2013.07.11.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu