IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Fundamenta lakáskassza

Herzsenyák Hajnalka
Tisztelt Szakértő! Találtunk egy ingatlant, amit szeretnénk megvásárolni. A Fundamentán belül van e erre valamilyen lehetőség? Illetve ha az ingatlanon van jelzálog az befolyásolhatja a vásárlási szándékunkat? Köszönettel: Herzsenyák Hajnalka
Tisztelt Herzsenyák Hajnalka!
A fundamenta lakáskasszánál lehetősége van azonnali hitelt igényelni, amelyet felhasználhat az ingatlan megvásárlására is. Természetesen befolyásolja az ingatlanon való teher, hiszen valamilyen formában ilyenkor azt át kell vállalni!
2014.02.11.

Deák Ferenc István

Lakás előtakarékosság kalkulátor

Kósa Csilla
Tisztelt Deák Ferenc! Szeretnék lakástakarékpénztárral szerződést kötni de nem tudom melyiknél érdemes. Én a maximum összegre gondoltam, viszont 3 év futamidőre.
Tisztelt Kósa Csilal!
3 év futamidőre sajnos sehol nem indítható lakáskassza, a minimális időtáv a 4 év. Bővebb infókért és ingyenes tanácsadásért ide kattintva töltse ki rövid ajánlatkérőnket!
2014.02.04.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Budavári Pál
Tisztelt Szakértő! Jelenleg van egy 8 éves lejáratú /2006 évi kötésű, ez év 08. havi lejárattal / LTP-m az OTP-nél. Kérdezem, hogy ha tovább fizetem pl. még 2 évig - hogy 10 éves legyen - akkor ez esetben is jár-e az állami támogatás és a szabad felhasználási cél és mondjuk ha megemelem a havidíjat 20/e Ft-ra. Elismerem jó kérdés de engem érdekel az Ön válasza. Az OTP-t megkérdeztem de halvány fogalmuk sincs róla! Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel! Budavári Pál 
Tisztelt Budavári Pál Úr!
Mivel a hosszabbításnál szerződésmódosítás történik, a 10. évben sajnos már csak lakáscélra lesz felhasználható az összeg, de az állami támogatás ugyanúgy jár.
2014.01.27.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Barati Tímea
Tisztelt Tanácsadó! Érdeklődni szeretnék, hogy lehet e családon belül úgy felhasználni több LTP-t egy közös ingatlan vásárlásra, hogy az egyik a Fundamentánál, a másik az OTP-nél van? Lehet e ezeket kombinálni hitellel is, egy ingatlan fedezetre? Érdemes-e ezeket így összevonni, pl. 2 megtakarítás lenne a Fundamentánál , és mellé az OTP-nél venném fel a lakástámogatott hitelt kombinálva LTP-vel? Nagy a zűrzavar a fejemben, mit is lenne érdemes csinálni. Előre is köszönöm!
Tisztelt Barati Tímea!
Több lakáskasszát tudomásunk szerint akkor is fel lehet hazsnálni egy ingatlanra, ha azok más szolgáltatónál vannak. A hitel ennél már nehezebb falat lesz, a bankok általában maguk döntik el, hogy milyen ltp-t fogadnak el, de az a legjobb ha azok egy szolgáltatónál vannak. Meglátásunk szerint érdemes inkább egyetlen szolgáltatónál vezetni az összes lakáskasszát.
2014.01.24.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Kersák Melinda
Felhasználhatom-e lakás klíma vásárlására?
Tisztelt Kersák Melinda!
Amennyiben a klíma beépített és nem mobil klíma akkor igen!
2014.01.15.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Csákiné K. Ágnes
Tisztelt Tanácsadó! Azt szeretném megkérdezni.hogy 1 lakás vásárlásakor lehet e több lakás kasszát felhasználni? Konkrétan a nagy fiamnak van 2 10 ezerforintos lakáskasszája,és én is nyitottam egy kissebb összegűt,ha odakerül ,és szükség lesz rá átadhatom e neki ezt a megtakarítást ugyanarra a lakásra? Köszönettel :Csákiné Ági
Tisztelt Csákiné K. Ágnes!
Igen a lakáskasszák családon belül (PTK szerinti közeli hozzátartozók között) együttesen is felhasználhatóak ugyanarra az ingatlanra!
2013.12.26.

Deák Ferenc István

Adósságrendező hitel ingatlanfedezet nélkül

Suhánszki Marianna
Tisztelt Deák Ferenc István Úr Pénzügyi tanácsadó 2012. március 26-án behívtak az OTP Fiókba, mivel a folyószámlámról a lecsökkent jövedelmem miatt (vagyis 0 Ft - nem ment pénz a számlámra), az un. "A" hitelem mínusz kb. 340000 Ft volt már, (mert automatikusan emeltek időnként) és a személyi kölcsön havi részletét nem tudták leemelni - az OTP ügyintéző mondta: neki meg kell csinálni az adósság-rendezésemet -. Bementem hozzá, mondtam hogy csak forint kölcsön legyen, ne svájci frank vagy más. Kitöltette velem a papírokat, megcsinálta a szerződést. Olvastam, hogy forint alapú tartozásrendező kölcsön szerződés. Rákérdeztem mi ez? Mondta forint kölcsön. 2. oldalon az összeg - ami kiváltotta az "A" hitelemet plusz a személyi kölcsönből ami még hátra volt, össz. : 423.087 Ft szerepelt. Tehát ennyi volt amit felvettem. Kértem, hogy a folyószámlámon így 0,-Ft maradjon, úgy csinálja. Láttam, hogy a visszafizetendő összeg 890.600 Ft 61 hónap futamidő, 39,57 % THM - amit nem tudtam mi is az ? - ügyeleti kamat évi 29 %, kezelési ktg. évi 3,6 % ennek havi mértéke 0,3 % azaz 1.269,-Ft. Mondtam, nekem ez így nem jó, hogy több, mint dupláját fizetem vissza! Már majdnem sírtam, ahogy emlékszem, átfutott az agyamon, hogy felállok és eljövök, de nem mertem megtenni. Ő meg hajtogatta, ezt neki meg kell csinálni, meg kell csinálni, így nem maradhat.... Már fáradt voltam, ott ültem vagy két és fél órát, vártam, ültem - míg ő ügyet intézte. Én a végén aláírtam a szerződést, azért, mert a havi törlesztő-részlet 14.600 forint lett, és úgy gondoltam ezt talán még ki tudom fizetni - bár volt egy korábbi 1,9 MFt-os jelzálogos forinthitelem is havi 24 ezer Ft-tal. 2013. dec. van. Én 2012. májusban nem kezdtem el törleszteni a havi 14.600 Ft-os részletet.(Tőke, ügy.kamat és költség) Augusztusban felmondta az OTP a szerződést. Mivel azóta is kis jövedelmű vagyok sajnos, és létminimum alatt élő, OTP Faktoringnál van a tartozásom. Másfél hónapja írásban közölték, hogy tartozásom 626.953 Ft, de ha 30 napon belül egy összegben kifizetem, csak 511.350 Ft-ot kell fizetnem. Persze honnan lenne egy összegben ennyi pénzem? Sehonnan. Nagyon bosszús vagyok, hogy a 423 ezer Ft kölcsön másfél év alatt ennyit nőtt, és bosszant, hogy az ügyintéző rá tudott beszélni erre a szerződésre másfél éve. Ezt a 891 ezer visszafizetendő összeget pedig túlzásnak tartottam akkor is, és most is, mert olyan, mint az uzsorakamat. Szegény vagyok és még ilyen magas összeggel segítettek volna tartozásrendezés címén? Mi a véleménye erről Önnek? Mit tud tanácsolni, hogy csökkenjen ez az összeg? Sürgősen várom e-mail válaszát, nagyon megköszönve. S Marianna.
Tisztelt Suhánszki Marianna!
Sajnos onnantól kezdve, hogy Ön aláírta a személyi kölcsön szerződést ezzel a fizetési kötelezettséget is elvállalta a Bank felé. A következő körben amikor úgy döntött, hogy nem fog fizetni akkor ezáltal Ön követett el szerződésszegést és az OTP / Faktoring lépése jogos. 
Ebben a stádiumban már nem igazán lehet mit tenni, az aláírás előtt lehetett volna, innentől kezdve ez már jogi kérdés.
2013.12.15.

Deák Ferenc István

Fundamenta megelőlegező hitel – áthidaló kölcsön

Niki
Tisztelt Deák Ferenc István! 3 évvel ezelőtt 8 éves (20.000 Ft/hó, szerződéses összeg: 6.250.000 Ft) megtakarítást kötöttem a fundamentánál. Most megelőlegező hitel felvételén gondolkodom. Érdeklődni szeretnék, hogy a megelőlegező hitel felvételekor a megtakarítási időszakban (a fenn maradó 5 évben) mennyi lenne a havi kiadásom? 20.000 Ft + a felvehető szerződéses összeg 6,9%-a havi lebontásban? Ha lehet, kérem írjon pontos összeget. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Niki
Kedves Niki!
Amennyiben a Fundamentánál kötötte a szerződést, akkor kérjük, hogy keresse fel személyi bankárát és ő fog tudni Önnek pontos számokkal szolgálni. Mivel a szerződését nem nálunk kötötte sajnos mi nem tudunk Önnek kalkulációt készíteni.
2013.12.01.

Deák Ferenc István

Az önkéntes nyugdíjpénztár hátrányai

Kramcsák Ferencné
Tisztelt Deák Úr!

A munkáltatóm nem fizeti tovább az önkéntes nyugdíjpénztáramat? Át kell vállaljam a díjfizetést, hogy ne vesszen el a pénzem? Már 5 éve fizette a cégem. köszönöm a segítséget 
Tisztelt Kramcsák Ferencné!


Nem kell átvállalnia, ha nincs befizetés az önkéntes nyugdíjpénztári tagsága akkor is él, viszont a költségeket továbbra is levonják. Valamilyen nyugdíjcélú megtakarításra mindenképp szüksége lesz, amennyiben kíváncsi rá, hogy mit ajánlunk Önnek kérem keressen meg, szívesen segítünk!


Üdvözlettel:


Deák Ferenc István
2013.11.14.

Deák Ferenc István

Érdemes-e a költségek alapján életbiztosítást választani?

Nagy Antal
Tisztelt Deák úr! Olcsóbb lesz a megtakarításom, ha félévente fizetem, nem havonta?
Tisztelt Nagy Antal! Ez függ attól, hogy milyen megtakarítást fizet, de általában olcsóbb szokott lenni. Ha elküldi nekünk a részleteket, szívesen segítünk Önnek. Üdvözlettel : Deák Ferenc István
2013.11.12.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu