IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Lakás előtakarékosság adókedvezmény

Tóth Zoltánné
Érdeklődni szeretnék, hogy a lakáscélú megtakarításom hány %-át kell számlákkal lefedni a 4 pénzintézetnél? Előre is köszönöm válaszát! Tóthné
Kedves Tóth Zoltánné!

Jelenleg törvényi szabályzás szerint minden lakáskasszánál a felhasznált összeg 100%-át szükséges számlával igazolni!
A további kérdése van, fodruljon hozzánk bizalommal!

2014.04.21.

Deák Ferenc István

Lakás előtakarékosság feltételek

Farkas Tibor
Tisztelt Cím! 2006. áprilisában kötöttem egy 8 éves futamidejű lakáselőtakarékossági szerződést. A megtakarítási időszaknak vége, de nem szeretném felvenni az összeget, mivel még nincs rá szükségem, előreláthatólag kb. 1-2 év múlva kellene. 2014. januárjában megkerestem a takarékpénztárat és ott úgy tájékoztattak, hogy van rá lehetőség, hogy a megtakarítási időszak után náluk marad az összeg, az mint betét kamatozik, és amikor szükségem lesz a megtakarításra és az igényelhető kölcsönre akkor annak jelzése után zárják le szerződésem. Ezt követően telefonon megkerestek, hogy fel kell vegyem a megtakarított összeget, annak ellenére, hogy arra még nincs szükségem, mert a megtakarítási idő lejárta után maximum hat hónapig van arra lehetőség, hogy hozzájussak a megtakarításomhoz. Az lenne a kérdésem, hogy mikor tájékoztattak helyesen? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Farkas Tibor Úr!
Úgy gondolom, hogy az utóbbi információ volt helyes, az LTP a lejárat után törvényileg csak bizonyos ideig tartható bent a számlán, ezt követően kötelező annak felhasználása. A 2006-ban kötött LTP azonban szabad felhasználású, így önnek nem kell a lakáscélt igazolnia.
2014.04.12.

Deák Ferenc István

Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

Harbach Tímea
Tisztelt Deák Ferenc István! Egy kérdésben szeretném a segítségét kérni. A párommal szeretnénk lakáshitelt felvenni használt lakás vásárlására, ami nem rendelkezik minden szüksége berendezéssel. A kérdésem az lenne, hogy van e lehetőség a lakásvásárlásra felvett hitel összegéből bútorvásárlásra is? A választ előre is köszönöm Harbach Tímea
Tisztelt Harbach Tímea!
A lakáshitel alapvetően az ingatlan megvásárlására fordítható, így a további kiadásokra ez nem használható fel, kivéve ugye akkor, ha a felvett hitelösszeg nagyobb mint és a vételár - önerő, tehát a hitel egy bizonyos része kerülhet szabad felhasználású részként a szerződésbe.

2014.04.11.

Deák Ferenc István

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Buboriné Borbély Beatrix
Olyan kérdésem lenne, hogy hány hitel vehető fel egyszerre? Van egy 8300000 Ft-ra felértékelt ingatlanunk,amit 7000000 FT-ért vettünk és amire én 2300000 Ft-os férjem 2700000 Ft-os hitelt vettünk fel 8 évre. Az enyém áthidaló kölcsön volt a férjemé azonnali kölcsön, amit már több mint két éve fizetünk. A kisfiúnknak januárban nyitottunk egy 20000 Ft-os megtakarítást 4 év 4 hónapos futamidővel. Az érdekelne, hogy mikor és, hogy lehet-e a kisfiam megtakarítására felvenni azonnali hitelt 2500000 ft összegre, ha vennénk egy 3500000 Ft-os ingatlan a meglévő mellé? Beszámítható lenne-e fedezetként a mostani házunk, mivel a vásárolni kívánt nem érné el az 5000000 Ft-os értéket? Köszönöm válaszát.
Tisztelt Buboriné Borbély Beatrix!
Fundamenta Lakáskasszánál azonnali hitel felvételére, rögtön a szerződéskötéskor már van lehetőség. A mostani ház sajnos már nem számítható be, mert a rajta lévő 2 hitel mellé nem fog '"beférni" plusz jelzáloghitel.
2014.04.05.

Deák Ferenc István

Lakás előtakarékosság kifizetése

Zoltán
Tisztelt D. F. István 3 éve fizetem az OTP-nél a lakástakarékot,ha most megszüntetem akkor jár rá az állami támogatás?Miért kell nyilatkozni,hogy lakáscélra akarom-e felhasználni, ha két év után kiveszem?(valamelyik szabályzatban olvastam) Válaszát előre is köszönöm. Tiszt. Zoltán
Tisztelt Zoltán!
A lakástakarékot csak a szerződéses lejáratok időpontjában lehet büntetlenül megszüntetni és felhasználni, azaz ezzel meg kell várnia a 48. hónapot. Ha mégis 2 évnél veszi ki, akkor az állami támogatást elbukja, ilyenkor azonban nem kell a felhazsnálást igazolni.
2014.04.05.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Takács Karolina
Tisztelt szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy csak lakáscélú megtakarítás lehet, vagy még milyen célra lehetne felhasználni? Már volt egy takarékom amit lakáshoz használtam fel és most gondolkodom egy másik takarékon is, de lakáshoz már nem kellene.
Tisztelt Takács Karolina!
A lakáskassza felhasználható vásárlásra, felújításra, korszerűsítésre, bővítésre, tulajdonrész kivásárlásra, lakáshitelbe való betörlesztésbe, albérletre és lakáslízinre.
2014.04.02.

Deák Ferenc István

Fundamenta megelőlegező hitel – áthidaló kölcsön

Zitta Andrea
Tisztelt Deák Ferenc István! Másfél éve fizetek Önöknél lakáskasszát, most szeretnék nagyobb házba költözni, milyen lehetőségünk áthidaló hitelt vagy teljes hitelt felvenni. Válaszát várom. Tisztelettel: Zitta Andrea
Tisztelt Zitta Andrea!
A szerződése Nálunk alatt, gondolom azt érti hogy a Fundamentánál. Érdemes így ezzel kapcsolatban hozzájuk fordulni, mi egy közvetítő cég vagyunk, nem a Fundamenta.
Kellemes Napot!
2014.03.31.

Deák Ferenc István

Szabad felhasználású hitel kalkulátor

Zsuzsanna
Tisztelt István. Telket szeretnék vásárolni és arra egy mobilházat ami lakható, erre 2Millio ft. elegendő lenne. Sajnos nincs ingatlanom, amit be tudnék vonni. Keresetem elég jó, mármint nem minimálbér, nem vagyok bárlistán sem. Eddig albérletben laktam és azt fizettem egyedül, de úgy döntöttem ha már fizetni kell sajátomat fizetném. Mit javasol? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel, Zsuzsanna.
Tisztelt Zsuzsanna!
Telekvásárlás esetén maga a Telek a hitel fedezete, azonban itt is van egy minimális befogadási érték a bankok részéről, amely jóval több mint 2 millió Ft.
2014.03.25.

Deák Ferenc István

Lakáslízing kalkulátor 2011

Éva
Kedves Szakértő! Érdeklődöm, hogy kisebb értékű garzon lakás (3-4millió) vásárlása esetén lehetséges lenne esetleg egy nyugdíjasnak (68 ezer ft-os nyugdíj mellett) lakást lízingre fizetni? Ilyen kis összeg esetében megoldható lenne e még? Üdvözlettel: Éva
Tisztelt Éva!
Ilyen kis értékű ingatlan nem fognak befogadni a bankok finanszírozásra, és a havi igazolható jövedelemnek is legalább minimálbérnek kell lennie.
2014.03.24.

Deák Ferenc István

Lakáshitel kalkulátor 2017

István
Üdvözletem. Lakás hitelt szeretnék felvenni kb. 4000000 forintot, màs ingatlannal nem rendelkezek, nettó bérem 112000 ft +50000 egyéb összeg, tehát bankkàrtyàra havi szinten 170000 ft-ot utalhatna a munkàltató. Munkaviszonyom több mint másfél éves.Önerővel nem rendelkezek.Lehetséges így hitelt kapnom és milyen feltételekkel?
Tisztelt István!
Önerő nélküli lakáshitel, csak pótlolagos ingatlanfedezet bevonása mellett lehetséges, amelyre a törvénilyeg elvárt 25%-os önerőt terhelni tudják. Be kell tehát vonnia mégegy tehermentes ingatlant a vásárolandó mellé, vagy legalább 25% önerőt igazolnia kell.
2014.03.20.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu