IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Lakáskassza felhasználása

kovács anita
Jó napot!az lenne a kérdésem hogy e hónapban kötöttem a lakáskassza szerződést és az volna a kérdésem hogy hány hónapot kell megvárni hogy indítható a hitelkérelem!úgy hallottam min.3 hónap.ez igaz? Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Kovács Anita!

Ez attól függ, hogy melyik pénzintézetnél indított lakáskasszát. Van ahol azonnal indíthatja a hitelkérelmét, de olyan is van ahol valóban 3 hónapot kell várnia!

Tisztelettel:
Deák Ferenc István
2015.01.21.

Deák Ferenc István

Befektetéshez kötött életbiztosítás öröklése

NéKiszely-Szabó Rozália Ritav
Tisztelt Deák Úr! Az alábbiakban leírtak értelmezése miatt kérem szíves segítségét: Régóta ismerek egy idős urat, akivel nem állok rokoni kapcsolatban, és akinek néha segítek egyéb ügyek intézésében. Egy hete szólt, hogy van egy életbiztosítása, amin engem nevezett meg haláleseti kedvezményezettnek. Azért döntött így, mert nem szeretné, hogy a félre tett pénzt olyan rokon (egyetlen unokahúg) örökölje, aki már minden megtakarítását elvette tőle, de életében nem segített neki. Az én kezemben erről a megtakarításról és szándékról semmilyen papír nincs, de láttam, hogy létezik, mert az idős úr megmutatta nekem. Pár napja az idős úr kórházba került, sőt olyan súlyos az állapota, hogy már nem lehet vele kommunikálni. Kérdésem az, hogy az idős úr esetlegesen bekövetkezett halála esetén az a biztosítás, amin én vagyok a kedvezményezett mennyire kezeli titkosan a biztosító? A törvényes örökösnek kiadnak-e információt a kedvezményezett kilétéről? Amennyiben az idős úr ebben az állapotában esetleg gyámság alá kerülne, a kihelyezett gyámnak van-e erre a megtakarításra rálátása és joga a kedvezményezett személy megváltoztatásához? Köszönöm megtisztelő válaszát. Kiszely-Szabó Rozália Rita
Kedves Kiszely Szabó Rozália Rita!
Az nem derül ki leveléből, hogy egy kockázati életbiztosításról, vagy egy megtakarításos életbiztosításról van-e szó. Mivel ez egy üzleti alapon létrejött szerződés, ezért amennyiben Ön a haláleseti kedvezményezett, akkor Önnek jár a pénz. Viszont érdemes lenne megtudni a szerződés legfontosabb adatait, hiszen a dokumetnumokat Önnek kell elküldeni a biztosítónak, amennyiben szeretne ehhez az összeghez hozzájutni.

Tisztelettel:
Deák Ferenc István 
2015.01.20.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Kiss Éva
Tisztelt Tanácsadó ! Van-e a lakáselőtakarékosságnak olyan formája, ami 8-10 év után nem csak lakáscélra használható fel ?
Tisztelt Kiss Éva!

Korábban volt erre lehetőség, de jelenleg már mindenképpen lakáscélra kell fordítania a felhalmozott összeget!

Tiszetelettel:
Deák Ferenc István
2014.12.29.

Deák Ferenc István

Fundamenta lakáskassza hitel

Szabó Jolán
T.Címzett . Mi történik ha az OTP másodikán nem tudja leemelni a törlesztőrészletet,mert nem maradt a számlán annyi pénz.A nyugdíja,mat 12.-én kapom ,ez akkor lesz lehetséges .Mi a teendőm Köszönettel Szabó Jolán
Tisztelt Szabó Jolán!

A pénzintézetek minden hónapban 2-szer próbálank inkasszálni. Azt javaslom, hogy miután megérkezett a nyugdíja rá két napra érdeklődjön az OTP fiókban, hogy le tudták-e emelni az összeget!

Tisztelettel:
Deák Ferenc István 
2014.12.28.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Név Benkőné Takács Mária
Tegye fel kérdését...T. Cím! Írja egyik kérdezőnek, hogy a lejárt szerződéses összeget bizonyos idő után kötelező felvenni. Az én szerződésem 2013. novemberben lejárt, de eddig még nem volt rá szükségem. Mi történik a pénzemmel, ha "bizonyos időn belül" nem vettem fel? Egyébként a Fundamentánál van, és már szabad felhasználású. Tisztelettel: Benkőné
Tisztelt Benkőné Takács Mária!

A lakáskasszák esetében ha nem használja fel az összeget a lejárattól számított (az Ön esetében 2013 november) 2 éven belül, akkor elveszíti az állami támogatást, így a későbbiekben mindössze a befizetett díjakat, és a betéti kamatot tudja felhasználni!

Tisztelettel:
Deák Ferenc István
2014.12.21.

Deák Ferenc István

Előtakarékosság nyugdíjra

Gecseg Tibor
Tegye fel kérdését... 51 éves vagyok. Ezidáig nincs semmilyen nyugdíjcélú megtakarításom. Érdemes-e még az idén valamibe belekezdeni? Nem havi hanem éves egy- kétszáz ezer forintos befektetésre gondolok. Tisztelettel: Tibor
2014.12.08.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Benkőné Mária
T. Cím! Kérdésem: lakáskassza-hitel estén előtörlesztésre van-e lehetőség? A választ köszönöm.!
Tisztelt Benkőné Mária!

Ez csakis attól függ, hogy hol van Önnek lakáskasszája, ugyanis jelenleg erre nem mindenhol van lehetőség!
2014.11.29.

Deák Ferenc István

Életbiztosítások adózása 2014-ben

GBalázs
Kedves Ferenc! Egy fix tartamos folyamatos, egyéni vállalkozásra kötött unit-linked biztosítással (Proxima) kapcsolatban lenne kérdésem, mivel a cikk elbizonytalanított a lehetőségeket illetően. Ha miután 4 év díjfizetés után a fordulónapon cégesről magánszemélyre váltottam a szerződőt, és nem vásárlom vissza azonnal, hanem magánszemélyként gyarapítom tovább a befektetést, majd 10 év után vásárlom csak vissza, milyen lehetőségeim vannak? a) Magánszemélyként megvásárolnám a befektetést az egyéni vállalkozásomtól a fordulónapi árfolyamon, azaz a pénztárkönyvbe céges bevételként bekerül a befektetés aktuális értéke, majd amikor ténylegesen magánszemélyként 10 éven túl visszavásárlom a befektetést, akkor a befektetés úgy viselkedik, mintha kezdettől magánszemélyként nyitottam volna, és nem kell levonni rá semmilyen adót vagy járulékot, viszont idén bevételként leadózom. Működhet ez (mint 4 éves egyszerű időbeli elhatárolás)? b) Vagy csak úgy lehet feloldani a céges befektetésemet, hogy a szerződőváltás előtti részre a 10 éven túli visszavásárláskor a jövőben aktuális 14% EHO-t és 16% SZJA-t megfizetem... (ugye ennyit kellene fizetni ilyen esetben a vállalkozásnak?) Vagy mivel fix tartamos, akkor a szerződésváltás előtti részre 51%-ot? Ha az a) módozat lehetséges, akkor kell nyilatkoznom most vagy később bármiről bárkinek, hogy elkerüljem a kétszeres adózást? Előre is köszönöm az információt, mert nem mindegy számomra, hogy melyikkel élhetek.
Tisztelt G Balázs!

Mivel magánszemélyre váltotta a szerződőt, ezért innen már leadózott pénzéből folytatja a díjfizetést. Bármikor visszavásárolja a szerződést, akkor az első 4 év befizetéseinek EHO, és SZJA befizetési kötelezettsége van. De a 4 év utáni befizetéseket, és a hozamokat ezen adók nem érintik.
2014.11.16.

Deák Ferenc István

munkanélküliség biztosítás kalkulátor

Kun Piroska
Tegye fel kérdését...Tisztelt Tanácsadó! Érdeklődni szeretnék,hogy ha én mondok fel a munkahelyemen,akkor is jár a térítés? Köszönöm
Tisztelt Kun Piroska!

A munkanélküliség biztosítás csak akkor fizet, ha elveszíti az állását. Ami azt jelenti, hogy közös megegyezés, illetve az Ön felmondása esetén már nem.
2014.11.13.

Deák Ferenc István

Fundamenta lakáskassza

NévKovács József
Tegye fel kérdését...Tisztelt uram ! A lányomnak szeretnénk egy 5.5millió ft-os lakást vásárolni. Egy 4éves 20160 ft-osmegtakaritás lejárt bent va n az összeg inditottunk egy másikat ami novemberben lesz 2-éves Szeretném ha levezetné milyen lehetősége lenne a vásárlásra? /futamidő,törlesztőrészlet egyéb költségek/ Előre is köszönöm Kovács József
Tisztelt Kovács József!

Nem teljesen egyértelmű, hogy milyen megtakarításuk járt le, és mit indítottak. Ehhez mindenképp egy személyes konzultációra lenne szükség. Kérem jelentkezzen ott, és készséggel megválaszolok minden kérdést, amint több konkrétummal tud szolgálni, mint például mekkora önerejük van, mekkora a lánya, és/vagy Ön bejelentett bére, mekkora futamidőre gondolt, milyen értékű ingatlanra.
2014.11.08.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu