IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Devizahitel végtörlesztés

Bacsák Ágnes
Kedves Deák Úr! Érdeklődéssel olvastam a portálukon megjelent végtörlesztést és árfolyamrögzítést összehasonlító cikket. Mivel közszférában dolgozom, érdekelne, hogy számomra melyik lehetőség lenne a jobb, a konkrét számok tükrében. 2011. decemberében a hitelkiváltást, és végtörlesztési kérelmet is elindítottam, ugyanannál a pénzintézetnél, ahol a meglévő hitelem van. A hitelt 2007.-ben vettem fel. A jelenleg fennálló 22.413 svájci frank kiváltását jelenti, amit 2027. év 09.10, azaz még 15 év futamidővel számítva 4.034.000,-Ft. A bank értesített, hogy a hitelbírálat során rendelkezésre áll ez az összeg. Kiváltsam forinthitelre, vagy árfolyam rögzítsek? Melyik lenne számomra kedvezőbb? 2017-től prognosztizálható egyáltalán mi lesz a jövőben??? Egy gyermekem van, tehát 3+1 % kamattámogatást kapnék... Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Bacsák Ágnes
Kedves Bacsák Ágnes!
Véleményem szerint több okból is jobban járna a végtörlesztéssel, mmint az árfolyamgáttal. Egyrészt a hitel már túl van a kezdeti néhány éven, ahol a magas kamattartalom miatt a maximális törlesztő csökkenést el lehetne érni, másrészt a támogatott hitel THM-jei is piaci szinten elég kedvező Önnek. A fontos kérdés itt inkább az, hogy az új forinthitel folyósítása biztos, hogy meg tud e történni február végéig! 2017 után, vagyis az árfolyamgát után prognosztizálni nem igazán mernék, de valószínűleg ennyi idő alatt kicsit stabilizálódni fog a gazdaság, és így a forintkamatok is alacsonyabbak és stabilabbak lesznek.
2012.01.29.

Deák Ferenc István

Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

Szokolik Gergely
Tisztelt Deák Úr! Azt szeretném megtudni, hogy a jelenlegi helyzetben lakáshitel igényléséhez mekkora összegű alapbér szükséges? Előre is köszönöm válaszát! Szokoilk Gergely
Tisztelt Szokolik Úr!
Lakáshitelhez, a magyar bankok által elvárt jövedelem legalább a várható törlesztőrészlet kétszerese, de optimális esetben a háromszorosa, az ügyletszereplőkre vetítve összesen. Például egy 10 millió forintos, 20 év futamidejű lakáshitelhez, adósnak és adóstársnak legalább 200, de inkább 300 ezer forintot szükséges igazolniuk havonta, amely függ az eltartottak számától és az egyéb kiadásoktól is. Bővebb információkért és ingyenes lakáshitel ügyintézésért is forduljon hozzánk bizalommal!
2012.01.25.

Deák Ferenc István

Csoportos életbiztosítás kalkulátor

Csomós István
Köszönöm a választ, bár ez kicsit olyan, mint mikor egy autókereskedő azt mondja a kínált használt autóról, hogy ez tuti nem volt törve. Egyszóval egy NAV vagy PM állásfoglalás nyilván meggyőzőbb ebben a témában, és pont azért vetettem fel, mert én nem találtam az Aegon véleményét alátámasztó állásfoglalást, sőt pl. az Önadózó szaklap 2011/07-08 számában az ellenkezője található.
Kedves István!
Sajnos mi nem vagyunk könyvelők és jogi szakemberek sem, a mi szakterületünk a pénzügy. Az ehhez kapcsolódó adózási kérdésekben pedig bátran támaszkodunk a Biztosítók állásfoglalására, akik egészen biztosan megalapozott ismerettel rendelkeznek ebben a témakörben. Mindenesetre ha sikerül hitelesen megcáfolni ezt az információt, az mindenképpen érdekes lehet a számunkra is!
2012.01.17.

Deák Ferenc István

Csoportos életbiztosítás kalkulátor

Csomós István
Tisztlet Cím! Véleményem szerint a csoportos életbiztosítások (ahol nem név szerint van megadva a biztosítottak köre) nem adómentes, mert nem felel meg az SZJA tv 1. melléklet 6.3. pontjának. Az Önök írásából arra lehet következtetni, hogy mégis adómentes, ezért véleményem szerint megtévesztő. Még az egyéni életbiztosítások esetén is nagyon sok olyan konstrukció van, melynek a díjai nem adómentesek (pl. nem kizárólag halál esetén kifizetést teljesítő biztosítások). Szívesen várom a véleményét ezzel kapcsolatban.
Tisztelt Csomós István!
Az AEGON Biztosító honlapjáról idézek:
"A Csoportos Biztosítás díja költségként elszámolható, a kockázati élet- és balesetbiztosítás, valamint a teljes és végleges rokkantságra szóló betegségbiztosítás díját nem terheli sem adó-, sem társadalom­biztosítási járulékfizetési kötelezettség."
2012.01.16.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

Szekeres Kriszta
Tisztelt Uram! Tanácstalan vagyok, kérem adjon tanácsot mit tegyek! 5 éve vettem fel svájci frank alapú lakáshitelt, melyből még szintén 5 évem van hátra. Beadtam a kérvényt a végtörlesztésre-illetve újabb forint kölcsönből törlesztenék a továbbiakban. A szerződést még nem írtam alá-folyamatban van jelenleg a szerződés elkészítése. A napokban megjelent (április környékén várható törvény belőle) új devizahiteles csomaggal viszont azt jósolják jobban járnánk. Annyit tudok, hogy 5 évre fixálnák, viszont nekem akkor már kevesebb időm lesz hátra a hitelből, mint 5 év 2-3 hónappal. Ezáltal akkor nem is vehetem igénybe? Kérem segítsen, merre lépjek tovább? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Kérdező!

Véleményünk szerint amennyiben van lehetősége még a végtörlesztésre mindenképpen éljen vele, mert az új árfolyamgát leginkább azoknak lesz hasznos akik még a futamidejük elején vannak, ugyanis ilyenkor a legnagyobb a kamattartalom a havi törlesztőben! Akinek 5 évnél kevesebb van áhtra a hitelükből elméletileg nekik is lehetséges lesz az árfolyamgát, de pontos szabályokat erre vonatkozólag még nem ismerünk!
2012.01.13.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

Füzesi Szabolcs
Jó napot! Az lenne a kérdésem h devizahiteles lakásom ami most 10.5 M áll kiválthatnám forint alapú hitelre vagy u azt a választ kapom itt is .-Nem -:Mert a lakás nem ér annyit ! = milliót vettem fel és most 10.5 millió a tartozás a jelenlegi árfolyam miatt!!Hogy jöhetnék ki ebből!!! SOS kell a segítség vagy elvesztem a lakásom.
Üdvözlöm!
Ahhoz, hogy pontos választ adhassak Önnek tudnom kellene mennyit ér az ingatlan, de általánosságban elmondható, hogy a forgalmi érték 75%-ánál többet, semelyik magyar bank nem finanszíroz.
2012.01.10.

Deák Ferenc István

Unit-linked kalkulátor

Tarnai Katalin
Tisztelt Ferenc! Szeretném megkérdezni,hogy céges unitlinked szerződéssel lehet-e a 2012 évi "elszállt"bérköltségeket valahogyan csökkenteni. Tisztelettel várom válaszát! Tarnai Katalin
Tisztelt Katalin!
Bérköltségek csökkentésére unit-linked biztosítással Cafetéria elemként van lehetőség, de ehhez több mindent kellene tudom a részletekről! Kérem ide kattintva töltse ki rövid ajánlatkérőnket és kollégáink mindenben a segítségére lesznek!
2012.01.10.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

papp csaba oszvaldné
Tisztelt Deák Ferenc! Én azt szeretném tudni milyen segitséget kap a munkáltatójátol az aki ha most fizette vissza a deviza hitelét.A lakása eladásábol. köszönettel Papp Csaba Oszvaldné
Tisztelt Oszvaldné, Papp Csaba!
A munkáltatónak törvényileg lehetősége van adómentes támogatást nyújtania, az azonban elsősorban rajta múlik, hogy kíván-e élni ezzel a lehetőséggel! Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat az alábbi cikkben foglaltuk össze: Munkáltatói támogatás a végtörlesztéshez! Amennyiben további kérdése van, kérem forduljon hozzánk bizalommal!
2011.12.28.

Deák Ferenc István

Szabad felhasználású hitel kalkulátor

molnar erika
szeretnék érdeklődni a szabad felhasználású hitel után hogy mi kell hozzá menyi idő az átfutási ideje
Kedves Molnár Erika!
A szabad felhasználású jelzáloghitelekről bővebben oldalunkon olvashat Az átfutási idő pedig a szükséges dokumenumok bankba történő leadás után legfeljebb 3-4 hét!
2011.11.27.

Deák Ferenc István

Nyugdíj kalkulátor 2011

Dognai Tibor
Tiszteletem Deák Úr!
Jelenleg a munkáltatóm önkéntes nyugdíjpénztárat fizet nekem havi 13.000 Ft-os összegben. Mit gondol ez önmagában elég lesz a nyugdíjamra?
Tisztelt Dognai Tibor Úr!
Sajnos pontos információt csak minden Önre vonatkozó adat ismeretében tudnék mondani, de általánosságban elmondható, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárat érdemes lenne egy rugalmasabb hozzáférésű megtakarítással is kombinálni. Sajnos a 2010-es magánnyugdíjpénztár államosítás óta a nyugdíjpénztárak jövője nem túl rózásás, ezen kívül azt sem lehet tudni biztosan,hogy a munkáltatója meddig fogja Önnek fizetni a tagdíjat. Kérem töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és munkatársaink minden kérdésére választ adnak!
2011.11.21.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu