IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Nyugdíj előtakarékossági számla működése

Dr. Bulcsu Elemér
Tisztelt Deák Ur! Én ugy tudom, hogy az első adóév az, amelyikben meg lett nyitva a számla / mégha dec.-ben is /. Kérdésem: lehet-e egyidőben két szolgáltatónál NYESZ számlám?
Tisztelt Dr. Bulcsu Elemér!
Természetesen lehet több NYESZ-R számlája is azonbam, az adókedvezmény csak egyre vehető igénybe, amelyikről Ön rendelkezik!
2012.12.15.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

Szabó Zoltán
Tisztelt Szakértő! Életbiztosítással kombinált , deviza (CHF) alapú hitelünk van a lakásunkon.Árfolyam rögzítés esetén a gyüjtőszámlán valóban nem halmozódik fel semmilyen összeg? Valamint mi történik a betörlesztéskor? Aktuális árfolyamon törleszt a biztosító, vagy a rögzitett 180-as árfolyamon? Válaszát előre is köszönöm! Szabó Zoltán
Tisztelt Szabó Zoltán Úr!
A kombi hitelek esetén a bank felé csak kamat fizetés történik, mert a tőkerész az erre a célra csatolt megtakarításba megy. A gyűjtőszámlán viszont mivel csak a rögzített árfolyamon számolt hitelösszeg törlesztőkének tőkerésze gyűlne, ezért ebben az esetben nem keletkezik tartozás! Betörlesztéskor és végtörlesztéskor természetesen mindig az akutális árfolyam számít!
2012.12.04.

Deák Ferenc István

Adósságrendező hitel ingatlanfedezet nélkül

Meszler Györgyi
Tisztelt Uram! Adóságrendezőhitelt vagy jelzáloghitelt szeretnék felveni 5-6 millió összegben. Ingatlan fedezet van. Jelen pillanatban van rajta 2,5 millió adóság amit kiszeretnék az adőságrendezőhitelből vagy a jelzáloghitelből fizetni, mert magas a törlesztése. Van e lehetőségem a hitel felvételére. A két hitel közül melyik a kedvezőbb feltételű. Ha igen mennyi a futam ideje, hány százalékos kamatra tudnák adni valamint milyen dokumentumok kellenek hozzá. Köszönettel Meszler Györgyi
Tisztelt Meszler Györgyi!
Adósságrendezés nem létezik ingatlanfedezet nélkül, mivel a fedezet nélküli személyi hitelek 30-40%-os THM-jeik miatt nem alkalmasak az adósságrendezésre. Annak érdekében, hogy jobban megimserhessük az igényeit és mi is bővebb tájékoztatást tudjunk anni Önnek, a kamatokat és a havi törlesztőt illetően, kérem ide kattintva töltse ki ingyenes ajánlatkérőnket!
2012.12.03.

Deák Ferenc István

lakásbiztosítás kalkulátor

Kovács Zoltánné
Tisztelt Deák úr ! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy 20 ezer ft érö csónakunk,és hozzá egy motor , ez a két dolog két külömbözö helyen voltak elhelyezve , tanyánkat feltörték a csónak motort ellopták a biztositó nem fizet mivel nem volt a csónakra biztositásunk. A motort most vettük a nyáron igazándiból csak kipróbáltuk tehát jogossan járt e el a biztosító ?
Tisztelt Kovács Zoltánné!
A leszerelt csónak motor, amelyet a tanyán tároltak nem a hajóbiztosítás, hanem a lakásbiztósítás ingóság kockázati körébe tartozik. Amennyiben az nem volt feltüntetve a lakásbiztosítás ingóság részlegében, akkor valószínűleg jogosan járt el a Biztosító!
2012.12.01.

Deák Ferenc István

Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra

Krisztina
Tisztelt Deák Úr! Az alábbiakban felvázolnám jelenlegi problémámat, ennek megoldásában lenne szükségem szakértő segítségre. Jelenleg kft.-ként egy vegyesboltot üzemeltetünk egy bérelt ingatlanban, mely minősítése szerint irodaház. Az épület és kft. egy tulajdonrészének megvásárlásához lenne szükségünk készpénzre. A cég tulajdonrészét és az ingatlant is jelenleg kívülálló személyek vásárolnák meg. Ők lennének a hitel felvevői. Fedezetként a megvásárolandó ingatlant szeretnénk felajánlani és további ingatlan bevonására is van lehetőség. Látnak-e megoldási lehetőséget ebben a helyzetben? Várom válaszát, köszönettel: Krisztina
Kedves Krisztina!
Tulajdonrész vásárlás esetén nem elég az ingatlant megvizsgálni, de azt is tudni kell, hogy a magánszemélyek, cégek milyen jövedelmet tudnak felmutatni továbbá milyen pénzügyi múlttal rendelkeznek. A kérdés tehát összetett, amelynek megválaszolásához további adatokra is szükségem lenne. Kérem töltse ki rövid ajánlatkérőnket, hogy pontosan megismerhessük a feltételeket!
2012.11.28.

Deák Ferenc István

Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

Kövér Gábor
Üdvözletem! Kövér Gábor vagyok,jelenleg Németországban dolgozom,pár hónapon belül szeretnék lakást vásárolni,sajnos mivel csak ritkán és keveset tartózkodom itthon ezért az egyik kérdésem az lenne,hogy mennyi az átfutási ideje egy hitelintézésnek? A másik kérdésem pedig,hogy csak az itthoni béremről tudok munkáltatói igazolást kérni,ami nem túl sok kb 60.000ft,de megkeresem az 1000-1500 eurót havonta,erről bankszámlakivonatot tudok mutatni és bérpapírt,nem fog így elutasítani a bank? Azt még hozzátenném,hogy maximum 3-3.5 millióra lenne szükségem. Előre is köszönöm a választ, üdvözlettel:Kövér Gábor
Tisztelt Kövér Gábor Úr!
Az eddigi tapasztalatok alapján az átlagos átfutási idő egy lakáshitel esetén 4-6 hét. Ha német nyelvű munkáltatói igazolást és bankszámlakivontatot is fel tudunk mutatni, akkor nagy valószínűséggel találunk finanszírozó bankot aki ezt elfogadja! 

2012.11.27.

Deák Ferenc István

A vállalkozói hitelek fajtái

imre janos
azt szeretnem megkerdezni ha veszek egy ceget mennyi ideig kell a nevemen lenni hogy hitelt lehessen ra intezni
Tisztelt Imre János Úr!
A bankok nem nagyon szeretik a túl gyakori ügyvezető / tulajdonos cseréket, de amennyiben az a cég pénzügyileg és jogilag rendben van, akkor akár már a vásárlás után 1 évvel a finanszírozása is lehetséges!
2012.11.26.

Deák Ferenc István

Nyugdíj előtakarékossági számla működése

győri lászló
A következő lenne a kérdésem: Én úgy tudom, hogy ha nyugdíjasként nyitok nyugdíj előtakarékossági számlát, akkor az azon elhelyezett pénzösszeg kamatadómentesen való felvétele akkor lehetséges, ha 3 adóév eltelik. Ez a 3 adóév a tudomásom szerint ha 2012. december 5-én nyitom meg a számlát, akkor az adómentesség 2014. január 15-től jár. Kérem tisztelettel állásfoglalását vagy az idevonatkozó jogszabályok számát szíveskedjék megküldeni, mert 1 pénzintézet ellentétben más pénzintézetekkel 3 naptári évet akar számolni, melyet én vitatok. Tisztelettel várom válaszát, Győri László
Tisztelt Győri László Úr!
Információink szerint a NYESZ kedvezményekre azok a befektetők jogosultak, akik esetében a NYESZ értékpapírszámláról történő kifizetés nyugdíjszolgáltatásnak minősül (vagyis a befektető már nyugdíjas), és a számlanyitás adóévét követő harmadik adóév végéig az értékpapírszámla nem szűnik meg, arról kifizetés nem történik, kivéve másik NYESZ értékpapírszámlára történő átutalás vagy transzfer. 2012. december 5-ei számlanyitás esetén az első adóév kezdete 2013, január 1, a vége pedig 2013. dec. 31. A hamradik adóév vége tehát 2015 dec. 31. 
2012.11.20.

Deák Ferenc István

Unit-linked összehasonlítás

Hegyi Lászlóné
Tegye fel kérdését.../Egy tízéves futamidejű életbiztosítást szeretnék kötni, kb. havi tízezer Ft-os összegben,ami egyben nyugdíjkiegészítésemet is szolgálná és váratlan dolgokra is szeretnék felkészülni. Ismerősöm a Grawe-nek dolgozik, meghívott egy előadásukra, ami alapján jónak tűnt. Felmerült, hogy esetleg lépjek be én is. Mi ennek az osztrák biztosítónak a pénzügyi megítélése, mennyire biztonságos? Ajánlhatom-e a felnőtt fiaimnak is? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Hegyi Lászlóné
Tisztelt Hegyi Lászlóné!
Engedje meg, hogy őszinte legyek. A Grawe egy nagyon régóta a piacon lévő stabil osztrák biztosító, tehát magával a céggel nincsen gond. Az hogy piaci szinten milyen termékei vannak már más kérdés. Mi elsősorban az adott Biztosító konkrét termékeit szoktuk elemezni és ezeket ajánljuk az ügyfeleik igényeihez illeszkedően. Úgy gondolom ez sokkal fontosabb, mint hogy önmagában egy Biztosító társaságnak milyen az általános megítélése.  Nem tudom tehát, hogy Ön milyen célra és pontosan milyen típusú Grawe terméket indítana el / ajánlana tovább, de ha csak a biztonság a lényeg akkor valószínűleg mindegy is. 
2012.11.06.

Deák Ferenc István

Szabad felhasználású hitel kalkulátor

Varga Mónika
Tisztelt Deák Ferenc! Azt szeretném megtudni hogy nekem van egy 4milliós szabad felhasználású jelzálog hitelem(35évre) amit egy éve vettem fel.Rendszeresen fizetem havi 45000ft-tal és szeretném kedvezőbbre cserélni,mind forintálisan mind futamidejűleg.Kérdésem h lehetsége-e és h hitelkiváltással, vagy esetleg hitelcserével kedvezőbb legyen.(lakáshitelre nem lehet átalakítani?lakásvásárlásra használtam fel és amikor felvettem ez volt a leggyorsabb megoldás ez volt,mert gyorsan kellett a pénz.) Köszönettel:Varga Mónika
Tisztelt Varga Mónika!
Jelzáloghitelt egy az egyben jelzálogra kiváltani csak nagyon kevés esetben éri meg, mert a mostani forinthitelek kamatai is 11-12% között mozognak minden banknál, így jelentősen olcsóbb törlesztőt nem kapunk. Lakáshitelre nem hiszem, hogy át lehet alakítani, azonban a hitelt adó bank lehet, hogy tud változtatni a futamidőn, ezt érdemes lehet megpróbálni!
2012.10.29.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu