IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Lakáskassza felhasználása

Borzási Erzsébet
Felhasználhatom-e méretre beépített gadrob szekrény vásárlására? Köszönettel, Borzási Erzsébet
Kedves Borzási Erzsébet!
A tapasztalatok szerint bútor vásárlása akkor minősülhet lakáscélú felhasználásnak, ha számla van róla, lakóingatlanban történt a vásárlás és a számlán is szerepel, hogy beépített.
2013.03.12.

Deák Ferenc István

munkanélküliség biztosítás kalkulátor

Anikó
Tisztelt Hölgyem/Uram! Kérdésem az lenne, hogy jár-e munkanélküli járadék abban az esetben, ha fegyelmivel küldenek el? Minden más feltételnek megfelelek, nem voltam táppénzen , meg van a 365 napom, stb. Az intézetvezető főnővér olyan hangon ordított velem több ember előtt, ami számomra megalázó volt,(nem a munkával összefüggésben) mire annyit mondtam, hogy ezt a hangot akkor sem engedheti meg magának, ha ő az intézetvezető főnővér. Erre ő közölte, hogy ezért fegyelmit kapok. Várom a válaszát! Előre is köszönöm! Anikó
Tisztelt Anikó!
Bár ez nem pénzügyi, hanem munkajogi kérdés de véleményem szerint fegyelmi esetén is igényelhet járadékot, csak talán bizonyos idő eltelte után. Azt hiszem talán az első 90 nap van kizárva.
2013.03.11.

Deák Ferenc István

NYESZ-R

Hochrein Józsefné
Tisztelt Deák úr! 1./ 2012 évben NYESZ-R számlát nyitottam már nyugdíjasként. 63 éves vagyok. Van összevonandó jövedelmem, de nem teljesen tiszta nekem, hogy vehetek-e igénybe adókedvezményt, és ha igen akkor mennyit? 2./ A lányom is nyitott NYESZ-r számlát, akinek még 22 éve van a nyugdíjig, mert azt mondták, hogy 3 év múlva adómentesen hozzá lehet férni. Most az Önök oldalán olvastam, hogy hiába telik el a 3 év csak nyugdijas veheti fel adómentesen. Ha ez így van adjon tanácsot, hogy Ő mit csináljon? Ha most nem veszi igénybe az adókedvezményt, még kiveheti adómentesen a befizetett összeget? Ha nem, akkor lehetséges-e hogy továbbiakban nem fizet be többet és, ha nics a pénzre szüksége megtartja a számlát nyugdíjazásáig. Válaszát előre is köszönöm: Hochreinné
Tisztelt Hochrein Józsefné!

1. A NYESZ-be történő egyéni befizetések után adókedvezmény jár, amely jelenleg az évente befizetett összeg 20 százaléka, maximum 100 ezer forint. Ha Ön 2020 előtt éri el a nyugdíjkorhatárt, az adókedvezmény összege évente maximum 130 ezer forint lehet. Ennek az alapja a személyi jövedelem adó, amelyet nyugdíjasknét már nem fizet az ember, ilyen esetben tehát a már nyugdíjasoknak nem jár a NYESZ-re semmilyen adókedvezmény, hiszen nem keletkezik adózott jövedelmük.
2. Nyesz számla egyenlegéhez 2012-ig alapesetben a nyugdíj korhatár elérésekor lehetett hozzáférni, de leghamarabb is 3 év után. Azaz ha valaki megkötötte azt Nyugdíjasként akkor is várnia kellett 3 évet az első hozzáféréshez. Ez az ún. kötelező tartási idő változott meg 2013-tól, és az ez évben indított szerződések esetében már legalább 10 évet kell várni. Egy olyan hölgynek akinek még 22 éve van hátra a nyugdíjig semmiképpen sem érdemes NYESZ-ben tartania a pénzét. Javaslatunk szerint már ne igényelje az adókedvezményt és ne is fizessen többet a NYESZ-be. A meglévő egyenleget adómentesen felveheti a nyugdíj korhatár elérésekor, azonban ha tényleg megtakarítnai szeretne nyugdíj célra akkor érdemes egy valóban magas hozamkilátású és komolyabb megtakarításba is belefogni. Javaslom, hogy ide kattintva töltséki ki ajánlatkérőnket és mi szívesen segítünk Önöknek egy személyre szabott nyugdíjprogram kialakításában.
2013.03.05.

Deák Ferenc István

Adósságrendező hitel ingatlanfedezet nélkül

Plotár Attila
Tisztelt Deák úr. Az után szeretnék érdeklődni, hogy havi nettó 110.000.- ft keresettel mekkora lehet a felvett hitel maximális havi díja? A keresetem számlára érkezik. Köszönettel : Plotár Attila
Tisztelt Plotár Attila Úr!
Alapesetben a banki szabályoknak megfelelően legfeljebb 30%-ban tudjuk leterhelni a jövedelmet (ez néha felmehet 50%-ig is), amelyet tovább csökkentenek a meglévő hitelek, a jövedelmet terhelő levonások és az eltartottak becsült költségei. Ha Ön venné fel egyedül a hitelt és nincsen sem eltartottja, sem pedig más hitele, akkor havi 40-50 ezer forintos törlesztőig lehetne felmenni. Ez természetesen az ügylet paramétereitől is erősen függ, most a nagy átlagot írtam le. Bővebb információért kérjük töltse ki rövid ajánlatkérőnket!
2013.02.28.

Deák Ferenc István

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Halasiné
Üdv 18 éves fiam szeretne lakást.RENDELKEZIK EGY BIZONYOS TŐKÉVEL kérdezném,HOGY MILYEN LEHETŐSÉGE VAN?AZONNALI HITELRE GONDOLTUNK
Kedves Halasiné!
Fundamenta lakáskasszával valóban igényelheti az azonnali hitelt, amelyet már a megkötés után azonnal felhasználhat lakáscélra. Bővebb információkért kérjük töltse ki rövid ajánlatkérőnket, és kollégáink megkeresik Önt!
2013.02.27.

Deák Ferenc István

A lakáslízing igénylésének feltételei

K.Luca
Üdvözletem! Érdeklődni szeretnék, hogy minimum értékhez van-e kötve az ingatlan értéke.3 millió forint lenne az ingatlan eladási ára és nem megyeszékhelyen található,hanem egy kis községben.Így is van mód lízingre?
Kedves K.Luca!
Ilyen alacsony értékű ingatlant nem hiszem, hogy elfogad bármelyik bank fedezetként, általában a minimális érték a 4-5 millió ft. Esetleg az Otp-nél lehet próbálkozni, de lehet, hogy a kis község miatt nem finanszírozható terület lesz.
2013.02.27.

Deák Ferenc István

Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra

Kósa-Peck Adrienn
Üdvözlöm! Szeretném kérdezni, hogy tulajdonomban van egy külterületen lévő gazdasági épület amit szeretnék bővíteni. Érdeklődni szeretnék, hogy építési hitelt kaphatnék-e rá?
Tisztelt Kósa-Peck Adrienn!
Kevés bank "szereti" a gazdasági épületet, pláne azt amely külterületen van. Több információra lenne szükségem, hogy biztosan tudjak válaszolni Önnek. Kérem ehhez töltse ki ajánlatkérőnket, hogy a részletek tudatában pontos választ tudjak adni Önnek!
2013.02.26.

Deák Ferenc István

Unit-linked összehasonlítás

Bene Tibor
Milyen tipusú nyugdíj előtakarékosság célú terméket érdemes keresnem/kötnöm, amelyet esetleg az élettárs, vagy gyermekem örökölhet idő előtti halál esetén? Tisztelettel: Bene Tibor
Tisztelt Bene Tibor Úr!
A unit linked típusú nyugdíj előtakarékosságok esetében Ön szabadon választhatja meg a kedvezményezett személyét aki halál esetén vagy akár eléréskor is rendelkezget a pénz felett.  Kérjük ide kattintva töltse ki rövid ajánlatkérőnket és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.
2013.02.25.

Deák Ferenc István

Vállalkozói hitelkalkulátor

NévJuhász Sándor
Tisztelt Uram ! Szeretném megtudni a jelenleg bérelt vendéglátó helyet ,milyen módon tudnám megvásárolni a lehető leggyorsabb módon / ár alatti ajánlatot kaptam / ha most nincs rá tőkém? Köszönöm válaszát tisztelettel Juhász Sándor ev.
Tisztelt Juhász Sándor Úr!
Üzleti ingatlanvásárlás a legegyszerűbben céges jelzáloghitellel, vagy ingatlanlízinggel vásárolható meg. Ehhez kérjük töltse ki vállalkozói hitel ajánlatkérőnket és kollégáink ismertetik a lehetőségekkel!
2013.02.19.

Deák Ferenc István

Adósságrendező hitel ingatlanfedezet nélkül

Balogh Istvánné
Tisztelt Uram ! 2 090 000 ,- Ft adósságrendező hitel felvétele lehetséges-e ingatlan fedezet nélkül. 107 000,- nettó fizetésem bankszámlára érkezik. Tisztelettel. Balogh Istvánné
Tisztelt Balogh Istvánné!
Sajnos mint a cikk is írja adósságrendezés nem valósítható meg csakis ingatlanfedezet megléte mellett.
2013.02.12.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu