IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Fundamenta lakáskassza

Név: Tóth László
Tegye fel kérdését... Hány éves korig lehet megkötni a szerződést?
Tisztelt Tóth László Úr!
Lakástakarékpénztári szerződés esetén nincsen életkori megkötés, így azt bármilyen korú szerződő megkötheti!
2013.04.15.

Deák Ferenc István

OTP Lakástakarék

M. Zsolt
T.Cím! 2012. januárjában kötött OTP lakás előtakarékosságban összegyűjtött pénzem - a futamidő leteltével - felhasználható-e meglévő lakáshitelembe történő beletörlesztésre? A lakáshitelem K&H bankos. Tisztelettel: M.Zsolt
Tisztelt M. Zsolt!
A lakáskassza felhasználási feltételeiben rögzített lakáscélok között szerepel a lakáshitelbe való elő- / végtörlesztés lehetősége is, így ennek nem látom akadályát.
2013.04.15.

Deák Ferenc István

A lakáslízing igénylésének feltételei

Jó Károly
Ismerősöm hitelt vett fel lakásfelújításra, de sajnos közbejött probléma miatt, nem lett felújítás és a pénzt másra használta fel.. Nem tud számlákat bemutatni. A törlesztéseket rendben teljesíti. Mi történik ilyenkor? Hogy lehet ezt jóvátenni?
Tisztelt Jó Károly!
Amennyiben az ügyfél, a  lakáscélú felhasználást utólagosan nem tudja igazolni a bank különböző szankciókat alkalmazhat. Megemelheti a THM-et büntetőkamat kiszabásával, illetve fel is mondhatja a szerződést. Az hogy pontosan mi lesz a következmény, bankonként változó, de érdemes ezt nem megvárni, hanem már most megkezdeni a tárgyalásokat a bankkal.
2013.04.14.

Deák Ferenc István

NYESZ adókedvezmény 2013

Parragi Jenő
Tiszelt Deák Úr! 2006-ban nyitottam NYESZ számlát. 2010 végén korengedményes nyugdíjba mentem. 2011-ben felvettem a NYESZ számlámon levő megtakarításomat,vagyis megszüntettem a számlát. Nyugdíjas státuszom közben korhatár előtti ellátottra módosult. 2012-ben újra nyitottam NYESZ-R számlát amire befizettem pénzt. Kérdésem: a 2012. évről szóló adóbevallásban kérhetek-e adóvisszatérítést /jövedelmem csak a nyugdíj és ellenőrzött tőkepiaci műveletek- vesztesége- volt/? Válaszát várva köszönettel:Parragi Jenő
Tisztelt Parragi Jenő Úr!
A NYESZ számla adókedvezménye alapvetőn az SZJA befizetésekre vonatkozik. Ha tehát ön fizet SZJA-t a bevételei után akkor kérelmezheti az adókedvezményt.
2013.04.07.

Deák Ferenc István

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Babusa Tibor
Szeretném megkérdezni, hogy lakást szeretnék felújítani, azért érdekelne az azonnali hitel. Minden essetben szükséges ingatlanfedezet? Ha igen, megfelel-e a terhelt ingatlan is? Köszönettel!
Tisztelt Babusa Tibor Úr!
Természetesen a lakáskassza hitel része ingatlanfedezetű hitel és terhelt ingatlanra is van mód, amennyiben van még "hely" az ingatlanon a hitelrésznek, azaz belefér a forgalmi értékbe.
2013.03.29.

Deák Ferenc István

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Bajzátné Vancsó Ágnes
Azt szeretném kérdezni,hogy az azonnali hitellel másik lakáshitelt lehet e kiváltani?Köszönöm előre is a választ!
Tisztelt Bajzátné Vancsó Ágnes!
Információink szerint az azonnali hitelt felhasználható lakáscélú hitelkiváltásra is ám nem biztos, hogy ez minden esetben megéri. Érdemes ezt a Fundamentánál pontosan megérdeklődni.
2013.03.28.

Deák Ferenc István

Unit-linked összehasonlítás

Tőrőcsik rudolf
Tisztelt István! Én nyugdij kiegészitést szeretnék kapni , életem végéig . Most 55 éves vagyok ha 10000 eurot befektetnék a legjobb alapban nyugdij vagy életbisztositásba a legjobb hejen például gráwe , és 65 éves koromtol szeretnék nyugdijat kapni mijen nyugdijra számithatok,,, előre kőszőnőm a válaszát
Tisztelt Tőrőcsik Rudolf Úr!
10.000 EUR 10 év alatt egy egyösszegű nyugdíjbiztosításban a 10. év végén éves 9% átlag hozammal számítva a költségek levonása után körülbelül 6,7 Millió forint fog összegyűlni. A havi járadék összeg kiszámításáért és a pontos számokért kérjük ide kattintva töltse ki rövid ajánlatkérőnket!
2013.03.27.

Deák Ferenc István

Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra

Sándor
Tisztelt Uram! Kb 11millios(max) ingatlant szeretnék venni és érdeklődnék kb mennyi lenne a tőrlesztő és a futamidő 10év, max úgye 45%-os állami (unios) támogatással. Előre is köszönöm.
Kedves Sándor!
Vállalkozói hitelek várható törlesztőjének számításához ennél jóval több adatra van szükségünk. Kérjük töltse ki rövid ajánlatkérőnket így mi is több információval tudunk Önnek szolgálni!
2013.03.26.

Deák Ferenc István

NYESZ számla

Csapóné Kis Mária
Nyesz számlával rendelkezem,de még nem vagyok nyugdíjas.Esetleges nyugdíj előtti elhalálozásomkor mi történik a számlán levő pénzzel.ki örökölheti és mikor veheti fel az örökös és adó-és illetékköteles -e? köszönettel Csapóné
Tisztelt Csapóné Kis Mária!
NYESZ Számla öröklésekor az egyenes ágú örökés esetén adó- és illetékfizetési kötelezettség nem áll fenn. Örökösödési illetéket akkor kell fizetni, ha az örökös még nem jogosult a nyugdíj szolgáltatásra és megszünteti a NYESZ számlát vagy annak egyenlegét TBSZ számlára mozgatja. Természetesen a felvétel csak az örökös nyugdíjkorhatárának elérésekor történhet.
2013.03.22.

Deák Ferenc István

Fundamenta megelőlegező hitel – áthidaló kölcsön

Lengyel Anett
Tisztelt Szakértő! Idén nyáron lesz 2 éve, hogy 20.000 forinttal takarékoskodunk Fundamental LTP-ban (4 éves szerződés). Ha a szerződéses összeget áthidaló kölcsönként szeretnénk felvenni, milyen havi törlesztő részleteink lennének havonta? Önerőként lehet-e ezzel az összeggel kalkulálni? A maradék részt támogatott lakáshitelből szeretnénk fedezni. Válaszát köszönöm, szép napot:-)
Tisztelt Lengyel Anett!
Természetesen a lakáskassza kölcsön része önerőként is felhasználható lakásvásárlás esetén, a fennmaradó részre pedig alkalmas a banki lakáshitel. A pontos törlesztők kiszámítása érdekében, kérjük érdeklődjön a Fundamentánál!
2013.03.15.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu