IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Paulovicsné Brigi
http://www.konnyuhitel.hu/ajanlatkeres/lakaskassza#contentÜdvözlöm! Párommal már kicsit a 40-en túl vagyunk és szeretnénk a szülőktől elköltözni.Most egy nagyon jól fizető állás reményében akár 200e ft megtakarítást tudunk félretenni havonta. Mit tudna nekünk ajánlani,akik nagyon szeretnének egy saját otthont minél előbb.Milyen lehetőségünk van? Tisztelettel: Paulovicsné Brigi
Kedves Paulovicsné Brigi!
Természetesen egy személyre szabott megtakarítási tervvel a lakásvásárlás is időben megvalósítható. Ehhez azonban szükségem lenne a pontos részletekre. Kérem töltse ki rövid ajánlatkérőnket az alábbi linkre kattintva és munkatársaink díjmentesen tájékoztatják a lehetőségeiről!
2013.06.24.

Deák Ferenc István

Devizahitel végtörlesztés

Jeges Edit
Üdvözlöm. A férjemmel 6 éve felvettünk egy 1.200 000ft hitelt svájci frank alapon. Nemrég a bank kiküldött egy levelet amiben az áll,hogy a hitelünk 6 év fizetés után 1.400 000 ft. Az lenne a kérdésem hogy a szerződésben leirtak alapján 2017.júniusában lejár a hitel(amit minden hónapban kifizetünk) de mivel ez több mint a felvett hitel nem fog a bank a hitel lejárta után is fizetésre kötelezni?
Kedves Jeges Edit!
Az hogy a chf alapú hitelösszeg jelen árfolyam szerint több mint a felvételkor egy nagyon gyakori dolog. A bank ettől függetlenül nem fog Önöktől többet követelni mint az aktuális tőketartozás + a kamatok. Ha tehát a mostani állás szerint is 2017.06.hó a hitel lejárata, akkor a törlesztő részletek erre elegendő fedezetet fognak nyújtani. Az már a bank egyéni döntése (és a szerződés tartalmazza), hogy az árfolyamingadozásból adódó töelesztő növekedést hogyan számolja el, de jellemzően ezt a bankok beépítik a havi törlesztőrészletbe vagy pedig bizonyos időközönként egy összegben szedik be a különbözetet. Ezt szerződése válogatja, és az adott banknál érdemes erről bővebben tájékozódni.
2013.06.24.

Deák Ferenc István

Hitelkalkulátor 2011

kiss ilona
A következő kérdésem lenne. Nyugdíjas házaspár kaphat-e hitelt. 8 millió forintra lenne szükség, kettőnk nyugdíja 141 000ft. Kell-e harmadik személyt is bevonni?
Tisztelt Kiss Ilona!
Elvileg önmagában a nyugdíjas kor még nem akadály, ha az ingatlan és az igazolható jövedelem rendben van. Első körben azt mondom hogy a 141.000 Ft lehet, hogy kevés lesz de bővebb információért kérjük töltsék ki rövid ajánlatkérőnket és munkatársaink felveszik Önökkel a kapcsolatot!
2013.06.13.

Deák Ferenc István

NYESZ adókedvezmény 2013

Szigethy István
Tisztelt Deák Úr! 15 éve nyugdíjas vagyok.Ha ma (2013,06,05.-én ) Nyesz számlát nyitok,és ott pénzt helyezek el, akkor mikor vehetem fel a rajta levő összeget kamatadó mentesen. Adóköteles jövedelmem nincs. Mivel jár, ha nem várom ki a határidőt? Üdvözlettel: Szigethy István
Tisztelt Szigethy István Úr!
A NYESZ a megnyitását követően 10 év múlva válik kamatadó mentessé. Ha Ön már nyugdíjas nem várja meg a 10 évet akkor az éppen hatályos kamatadót meg kell fizetnie. Adóköteles jövedelem hiányában a NYESZ-re nem jár adókedvezmény így a Nyugdíj Előtakarékossági Számlát nyugdíjas korúaknak nem szoktuk javasolni.
2013.06.05.

Deák Ferenc István

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Pető Beáta
Tisztelt Cím! Van egy ingatlanom amit szeretnék eladni és szeretnék helyette egy másikat venni, de sajnos nem rendelkezem készpénzzel, így nem tudom a fogalalót kifizetni, amíg az ingatlanomat nem adom el. Ördögi kör mert addig viszont nem tudom eladni az ingatlant míg nincs új... Van esetleg valami megoldás, hogy a foglalóra illetve a költözésre, felújjításra felvenni hitelt és az ingatlanom eladása után ezt visszafizetni? Elsősorban a foglalóra lenne szükségem, mert a felújjításra, már az én ingatlanomra adott fogalóból is tudunk gazdálkodni. Lakáshitelre nincs szükségünk, mert a jelenlegi ingatlanom értéke nagyobb mint amiket kinéztünk. Előre is köszönöm a segítségüket ( Több megoldás is érdekel) Üdvözlettel: Kemendi-Pető Beáta
Kedves Pető Beáta!
Az áthidaló hitelt pontosan az ilyen esetekre találták ki, amikor úgy szeretnénk beköltözni egy új ingatlanba, hogy a régit még nem adtuk el. Ebben az esetben az áthidaló hitel egészen pontosan addig áll fenn az új ingatlanra, amig a régit el nem adtuk, ez jellemzően legfeljebb 1 év. Amennyiben bővebben érdekli a lehetőség, kérem töltse ki rövid ajánlatkérőnket, és kollégáink pontosabban is megismertetik a lehetőséggel!
2013.04.30.

Deák Ferenc István

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Németh Teodora
Szeretnék fundamenta gyorshitelt felvenni,de apukámat kellene kedvezményezettnek megadnom(mert az én nevemen van már államilag támogatott fundamenta).Azt olvastam,hogy ha már v.ki hitelt vesz fel akkor ,nem változtathatja a kedvezményezett nevét. Viszont édesapám már 70 éves.az lenne a kérdésem,hogy mi történik a kedvezményezett halála esetén?
Kedves Németh Teodora!
Lakáskassza kedvezményezettjének elhalálozása esetén, amennyiben a szerződő tud másik kedvezményezettet megjelölni, aki jogosult az állami támogatásra, akkor a szerződés folytatódik tovább. Amennyiben erre nincs mód, akkor a halál időpontjától kezdve a szerződés ugyanúgy tovább él, azonban a lejáratig már nem vehető igénybe további állami támogatás!
2013.04.30.

Deák Ferenc István

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Pintye Edit
Tisztelt Ügyintéző! Szeretném tudni , ha van egy családi ház Budapesten amit szándékozom megvenni 15 millió forintért , mekkora összegben kell kötnöm lakáskasszát, és mikor juthatok hitelhez leghamarabb. ? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Pintye Edit!
15 millió forint véltárú ingatlanhoz a szükséges 25%-os önerő 3,75 M ft.  A maradék 11.250.000 Ft lakáshitelt ha teljes egészében lakáskassza előhitelből szeretné fedezni, akkor ahhoz 2 szerződés szükséges nagyjából 30.000 Ft-os havi díj mellett és erre jön rá ugye a hitel törlesztője. Az azonnali hitel a szerződéskötés után 3 hónappal is felvehető.
2013.04.26.

Deák Ferenc István

Szabad felhasználású hitel kalkulátor

Papp Zoltán
Tisztelt Deák úr! Az lenne a kérdésem, hogy van egy CHF alapú szabadfelhasználású kölcsönöm amit tíz évre vettem fel! 37.000Ft-tal kezdtem a törlesztést és most 51.170Ft-nál járok! Még öt évem van hátra a törlesztésből! Kérdésem, hogy ilyen esetben érdemes e igénybe venni az árfolyamgátat, vagy már nem érdemes! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: P.Zoltán
Tisztelt Papp Zoltán Úr!
Árfolyamgát igénybevétele, inkább a futamidő elején tartó adósoknak javasolt, hiszen ilyenkor még magas a havi törlesztőrészlet kamattartalma, amelyet átvállal az állam. A futamidő felénél már valószínűleg több új tartozás gyűlne össze a gyüjtőszámlán mint amekkora kamat elngedésre kerülne, így nem éri meg az egész.
2013.04.23.

Deák Ferenc István

Nyugdíj előtakarékosság hozam alapján

Brandtné Szalai Veronika
A befektető banknál vezetett ügyfélszámlára utalt adókedvezmény összegét szabadon felhasználhatom-e, vagy kötelező a banknál hagynom, és - jobb esetben - rendelkezem annak befektetéséről, majd a futamidő letelte után kapom meg. Magyarul: a saját jövedelmem utáni adóból visszajáró kedvezményt - ha úgy döntök - levehetem-e a befektetési banknál vezetett ügyfélszámláról? Köszönettel: Brandtné Szalai Veronika
Tisztelt Brandtné Szalai Veronika!
Tudomásunk szerint a NYESZ számlára járó adókedvezmény nem szabad felhasználású, így azt kivenni sem lehet a számláról. Sőt abban az esetben ha a számlatulajdonos a lejárat előtt nyúl hozzá az egyenleghez, azon felül hogy az adott adóévre nem jár már kedvezmény, az eddig befizetett adókedvezményt is vissza kell fizetnie 20% büntetőkamat mellett.
2013.04.22.

Deák Ferenc István

Lakás előtakarékosság bankoknál

Tóth László
Tegye fel kérdését... Érdeklődök, hogy az állami támogatást évenként hozzáírják a számlán lévő összeghez, vagy a felhasználáskor adható ez az összeg?
Tisztelt Tóth László Úr!
A kérdés mindkét részére a válaszom igen :) A lakáskassza éves 30%-os állami támogatását minden évben hozzáírják a befizetésekhez, ez azonban csak felhasználáskor vehető fel teljes egészében. Ha a szerződő a lejárati idő előtt mondja fel a lakáskassza szerződést, vagy nem tudja igazolni a lakáscélú felhasználást, akkor az állami támogatás elveszik.
2013.04.15.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu