IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Kérdése van? BIZONYTALAN?

tegye fel kérdéseit szakembereknek!

 

Fundamenta lakáskassza

Csepreghi Tünde
Tisztelt Deák Ferenc úr! Hárman vagyunk a családban és 3 fundamenta szerződésünk van. Az egyik 8 éves idén jár le, a másik 4 éves szintén idén jár le, és van egy 2 éve fizetett 4 éves. Még nem szeretnénk lakást vásárolni, Őn mit javasol ,hogy folytassam a megtakarítást. Csepreghi Tünde
Tisztelt Csepreghy Tünde!

Ebben az esetben természetesen érdemes meghosszabbítani a 2 lejáró szerződést!

Tisztelettel:
Deák Ferenc István
2016.01.28.

Deák Ferenc István

Életbiztosítások adózása 2014-ben

A. Gergely
Kedves Ferenc! Életbiztosítással kapcsolatban keresve találtam az oldalára, melyen (végre) sok hasznos információt találtam. Van egy unit-linked életbiztosításom 7 éve, melynek szerződője cégem, kedvezményezettje jómagam (üv.). Ha jól értelmezem akkor a minimálbér 30%-a feletti befizetésekre és a lejáratkor is komoly adóterhek vannak. Sajnos sem ügynököm (aki szerint minden adómentes a mai napig), sem a biztosító nem küldött semmilyen tájékoztatást az adószabályok változásáról. Tudna-e segíteni abban, hogy megírja pontosan milyen adók vonatkoznak ebben az esetben a befizetésekre és a majdani kifizetésekre? Illetve azt is szeretném még megkérdezni, hogy mit tanácsol, mitévő legyek a biztosítással? Díjtalanítani, felmondani, szerződőt váltani, vagy még egyéb? Segítségét, értékes idejét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Gergely
Kedves Gergely!

Idén, és még jövőre is Ön a befizetett díjakat költségként el tudja számolni a cégében, utána viszont már ezek is adókötelesek lesznek.A pénz kivételekor az adózás pedig a következőképpen alakul:

Amennyiben 10 év előtt történik, akkor a visszavett összeg 78%-a utána kell 27% EHO-t, és 16% SZJA-t (jövőre 15%) fizetni
10 év felett pedig a visszavásárolt összeg után "csak" 14%-os EHO, és a 16% SZJA (jövőre 15%)

Ezek a hatályos szabályok, konkrét javaslatot viszont a szerződése ismerete nélkül felelőtlenség lenne adnom.  Töltse ki az űrlapot: http://elotakarekossag.konnyuhitel.hu/ajanlatkeres/nyugdijpenztar#content és így meg tudjuk nézni a szerződését, és konkrét kalkulációk után tanácsaot is tudok adni.

Tisztelettel:
Deák Ferenc István
2015.12.02.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Molnárné Judit
Szennyvízhálózatra kötöttünk lakástakarék pénztárt, de nem került annyiba mint amennyit összeraktunk. A fennmaradó részt ha számlát viszek visszakapom természetesen támogatással. Mosógépet lehet vásárolni belőle, ha beépítem a fürdőszoba szekrénybe?
Tisztelt Molnárné Judit!

Amennyiben beépített bútorról van szó, akkor természetesen fordíthatja erre a lakáskasszában összegyűjtött pénzét.

Tisztelettel:
Deák Ferenc István
2015.07.10.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

baksa rudolf
szeretnék kiváltani egy forintosított hitelemet lakástakarékkal. kb. 7000000 forint. érintőleg láttam hirdetést, hogy 10 éves megtakarítással, 20000 -res befizetéssel megoldható.
Tisztelt Baksa Rudolf!

Egy 10 éves havi 20 ezer forintos megtakarításól (2,4 millió forintot fizet be) nem lesz 7 millió forintja. Ha párhuzamos fizet hitelt, és a megtakarítást is, akkor akár működhet is, amit leírt, hiszen ilyenkor a tartozása is csökken. Ez a megoldás azonban rejt kockázatokat magában, ezért vegye fel velünk a kapcsolatot (http://www.konnyuhitel.hu/ajanlatkeres/hitelkivaltas#content), hogy személyesen tudjuk kiszámolni Önnek, érdemes-e egy ilyen lehetőségbe belevágnia!
2015.06.11.

Deák Ferenc István

Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön

Végh Sarolta
Fundamenta lakaskasszat fizetek kettő 10 ezer forintost 3 es fel éve. Szeretnek venni ebből egy zártkerti ingatlant. Felhasználható e a lakáskassza megtakarításom erre. Üdv
Tisztelt Végh Sarolta!

Amennyiben lakóingatlannak minősítették az ingatlant, akkor lehetséges. Egyéb esetben nincs rá mód.

Tisztelettel:
Deák Fernc István
2015.06.08.

Deák Ferenc István

Az önsegélyező pénztár szolgáltatásai: A családalapítás finanszírozása

Szeleczki Edit
Tegye fel kérdését...családalapítás finanszírozással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Havi: 5000 Ft-ot tudnék befizetni és max: 1 éven belül szeretnénk babát. Milyen lehetőségeink vannak? Válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Szeleczki Edit!

Havi 5 ezer forinttal az önsegélyező pénztárt tudom Önnek javasolni, később akár másmilyen megtakarítás is szóba jöhet, de ezek túlnyomó többsége havi 10 ezer forinttól kezdve indítható. Töltse ki az itt alálható adatlapot http://eletbiztositas.com/ajanlatkeres-eletbiztositasra és szakértő kollegám teljeskörűen tájékoztatja Önt!

Tisztelettel:
Deák Ferenc István
2015.04.07.

Deák Ferenc István

Önkéntes Nyugdíjpénztárak összehasonlítása

Név Vályi Zyófia
Tegye fel kérdését...Tiszteletem! Külföldre fogok költözni, és mielőtt kimegyek szeretném a nyugdíjamat biztosítani. 32 éves vagyok és kb havi 10 e forintot tudok rászánni. Melyik a hozam és a költségek tükrében a legelőnyösebb pénztár. Én az OTP-t saccolom.
Tisztelt Vályi Zsófia!

A költségek nagyjából állandóak a nyugdíjpénztáraknál, de a hozamok évről-évre változnak. Számos megoldás lehet Önnek jó, ide értve a nyugdíj előtakarékossági számlát, és a nyugdíjbiztosítást is (ezekre is jár adókedvezmény). Töltse ki az itt található űrlapot http://eletbiztositas.com/ajanlatkeres-eletbiztositasra és személyre szabott kalkulációval segítjük a megfelelő nyugdíj előtakarékosság kiválasztásában.

Tisztelttel:
Deák Ferenc István
2015.03.31.

Deák Ferenc István

lakásbiztosítás kalkulátor

Radvánszkiné Stefán Mária
Jó estét !Szeretném kérdezni,hogy van lakásbisztósításunk de a férjem nevén van a ház de a bisztósítás az én nevemen van ez nem gond?
Tisztelt Radvánszkiné Stefán Mária!

A lakásbiztosítás az adott lakásra szól, ennek bárki lehet a szerződője, akár egy teljesen idegen ember is. Arra kell figyelni, hogy ne legyen több lakásbiztosítás egyszerre, mert úgyis csak egy fog téríteni. Illetve nem érdemes túl magas, illetve től alacsony összegre sem biztosítani az ingatlant, mert ebben az esezben arányosan kevesebbet fog étríteni a biztosító (Pro rata)

Tisztelettel:
Deák Ferenc István
2015.03.31.

Deák Ferenc István

Fundamenta lakáskassza hitel

Noémi
Tisztelt Tanácsadó! A férjem és az én nevemen is van egy fundamaenta előtakarékosság.4év 4hónap.Ez most jár le, már megvan az ingatlan, amit nagyon olcsón tudunk megvenni 3,5millió, ebből 300 ezret előlegként kifizettünk, a férjemét felújításra költenénk 3,2.millió,de ehhez még szeretnénk további 8 millió hitelt felvenni. Van egy tehermentes lakásunk Budapesten. Kell-e ingatlan fedezet a hitelfelvételhez és ha igen milyen összegű legyen ez az ingatlan? Köszönöm!
Tisztelt Noémi!

A Fundamenta lakáskassza 5 millió forint érték alatti ingatlanokat nem tud befogadni, így mindenképpen be kell vonni egy tehermentes ingatlant, minél magasabb az értéke, értelemszerűen annál könnyebben kapnak hitelt, de nagyon fontos az Önök bejelentett bére is.

Tisztelettel:
Deák Ferenc István
2015.03.30.

Deák Ferenc István

Lakáskassza felhasználása

Tóth Júlia
T.Deák Úr! Lakáskassza szerződést szeretnék kötni,de már nem vagyok fiatal,ha lejárati időn belül meghalnék és az örökösömnek már van ilyen szerződése,akkor hogy alakulna? Ha mégis elérem a lejárati időt és nem saját magam akarom felhasználni,hanem a család valamelyik tagját pl.unokát szeretném segíteni,megtehetem -e? Köszönettel: Tóth Júlia
Tisztelt Tóth Júlia!

Amennyiben elhalálozna a futamidő alatt, akkor az örökösére szállna a szerződés, viszont egyszerre 2 szerződésre nem lehet igénybe venni a 30%-os állami támogatást. Ami a másik kérdését illeti, bármely egyensági rokon (így az unokája) is felhasználhatja az összeget.

Szívesen segítünk megtalálni a legjobb megoldást, és az ilyen ügyekben eligazodni, csak töltse ki az itt található adatlapot: http://www.konnyuhitel.hu/ajanlatkeres/lakaskassza#content

Tisztelettel:
Deák Ferenc István 
2015.03.10.

Deák Ferenc István

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kérdezzen Ön is!Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

Deák Ferenc István

Pénzügyi tanácsadó

Készséggel válaszol kérdéseire!

mobil: +36 70 942 0090
e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu