Strict Standards: Non-static method HirBlogManager::GetBlogNewsDetail() should not be called statically in /home/penzugy1/konnyuhitel.hu/lib/php/pagehandlers/pageListDetails.php on line 32
Végtörlesztés: munkáltatói támogatás és határidők!
IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

A legfrissebb pénzügyi hírek

Hogy Ön mindent első kézből tudjon meg.

Végtörlesztés: munkáltatói támogatás és határidők!

2011.12.28.

Az elmúlt napokban a média hangos volt a miniszterelnök nyílt levelétől, amely a közszféra dolgozói számára ad kedvezményes forint hitelt a végtörlesztéshez. Ezzel a határidőhöz közeledve még többen eszmélhetnek fel, hogy mégis van esélyük a kilábalásra. A munkáltatói támogatás 7,5 millió forintban lett maximalizálva, és teljes mértékben adómentesen adható!

Ez a fajta segítség hazánkban körülbelül 150.000 embert érinthet még így a végtörlesztési időszak vége felé is. A meghatározott összeg egyébként statisztikailag került megállapításra, átlagosan ugyanis személyenként ekkora összegű hitellel rendelkezik a lakosság. Azt még tudni érdemes, hogy a jelenleg hatályos szja-törvény első számú melléklete alapján ezen felól még  lehetőség van lakáscélú vissza nem térítendő támogatás nyújtására 5 millió forintig, vagyis így összesen 12,5 millió forintnyi adómentes támogatás adományozható végtörlesztésre.

A bankoknál már néhány hete világosan látszik, hogy komoly túlterheléssel "küszködnek", amelyet sajnos mi is a saját és ügyfeleink bőrén tapasztalunk. Egyes helyekről azt jelentették, hogy még a vállalati hitelezők is lakossági jelzálogokat voltak kénytelenek bírálni, illetve hogy több bank még 26.-án is dolgozott, főleg az adminisztrációs elmaradások miatt. Jellemzően azonban a fő probléma az, hogy egy ügyintézőre akár több száz előszűrés és több tucat hitelkérelmi befogadás is jut, nem beszélve a döntéshozókról, akiknek össze kell tartaniuk a végtörlesztés szálait.

Fontos határidők:

  • 2011.december.30: Eddig az időpontig kell, jelezni az előtörlesztési szándékot a kiváltandó / végtörlesztendő hitelünk bankjánál és innentől számítva 60 napos határidő áll rendelkezésre az új banknak / munkáltatónak a tényleges folyósításra!
  • 2011.január.31: Eddig az időpontig kell az új banknak / munkáltatónak kiállítani az igazolást, amely szerint a végtörlesztés lehetséges lesz.
  • 2011.február.29: Az új hitel folyósításának határideje.

Aki későn kapcsolt, azoknak így sajnos azt tanácsolják a bankok, hogy már ne próbálják meg hitelből vállalni a végtörlesztést az idegen banknál, mert így is nagyon rizikós legtöbbjük számára, hogy a január 31-i zárást teljesíteni tudják. Jelenleg akikről biztosan tudhatjuk hogy már jóval idő előtt kiszálltak, az pl. az AXA Bank, aki december 15-től nem foglalkozik egyáltalán hitelezéssel, pedig a múltban komoly kihelyezésekkel szerzett magának sok ügyfelet. Vagy ilyen például az Aegon és a Fundamenta, akik szintén kifogytak a kapacitásból.

A Gránit és a K&H Bank, már a karácsony előtti pénteken közölte, hogy nem tud új hitel vállalni. A Budapest Bank pedig a holnapi napra tette ezt az időpontot. Akik új forint alapú lakás vagy szabadfelhasználású hitelt vennének fel, azoknak is több időre kell majd számítaniuk a folyósítást illetően a megnövekedett végtörlesztési hajrá miatt.

A piacon ezzel egyidőben egyre jobban meg lehet figyelni az agresszív árazást az új forint alapú jelzáloghitelek esetén. Sok pedig esetben már olyan mértékű THM mutatókkal találkozhat az ügyfél, hogy nem is biztos, hogy megéri neki a hitelét kiváltani a végtörlesztéshez, mert az új törlesztője magasabb lesz az eddiginél!


Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »