IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Gondolatok a Pénzügy világából

Érthetően, tömören, színesen.

Hol nyithatok Start számlát?

2013.07.09.

Az új szabályok értelmében Start értékpapírszámlát nyitni már csak a Magyar Államkicstárban lehet.

Mennyi pénzt lehet befizetni a Start számlára?

2013.07.09.

A Start számlára korlátlan mennyiségű pénzösszeg fizethető be.

Mi az az életkezdési támogatás?

2013.07.09.

A fiatalok életkezdési támogatása, köznyelven Babakötvény támogatás. Ez egy olyan egyszeri juttatás, amelyet az állam folyósít minden 2005. december 31. után világrajött, magyar állampolgárságú, magyarországi lakhellyel rendelekező csecsemő részére. A Babakötvény támogatás egyszeri 42.500 forintos jóváírást jelent a gyermek, a Magyar Államkicstárban nyitott letéti számláján.

Kinek jár a Babakötvény?

2013.07.08.

Babakötvény támogatás minden 2005. december 31. után született magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgárságú gyermeknek alanyi jogon jár.

Mennyi a Babakötvény összege?

2013.07.08.

2013-ban a Babakötvény aktuális összege, 42.500 forintos jóváírást jelent, a gyermek Magyar Államkincstárnál vezetett letéti számláján.

Mire fordítható a Babakötvény összege?

2013.07.08.

A fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény értelmében a Babakötvény összegét elsősorban a lakhatás, a családalapítás, a vállalkozásindítás és a tanulmányi költségek fedezésére lehet fordítani. Mivel az első Babakötvényes gyermekek csak 2024-ben válnak nagykorúvá – amikor az összeg felhasználhatóvá válik – ezért ennek gyakorlati működéséről még nem tudunk számot adni.

Köthetek-e gyermekem számára unit-linked megtakarítást?

2013.07.08.

Arra lehetőség van, hogy a unit-linked megtakarítás kapcsán gyermekünket kedvezményezettként kinevezzük. Ezt azt jelenti, hogy a szerződő halálával a biztosítási összeg és a felhalmozott megtakarítás a gyermeket illeti meg.

Mi az a Start számla?

2013.07.08.

A Start számla egy olyan államilag támogatott gyermekcélú előtakarékossági forma, amely lehetővé teszi, hogy a gyermek szülője vagy más közeli hozzátartozója a gyermek részére anyagi tartalékot képezzen. Start számlát nyitni a Magyar Államkicstárban lehet a gyermek nevére, melyhez leghamarabb 18 éves korában férhet hozzá, és a megtakarított pénzt a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény alapján mgejelölt célok valamelyikére fordíthatja.

Milyen mértékű állami támogatás jár a Start számla befizetések után?

2013.07.08.

A Start számla befizetések 10%-a után jár állami támogatás, de ez az évi 6 ezer forintot nem haladhatja meg. Ennek a duplája jár az alacsony jövedelmű családban élő, valamint a tartós nevelésben részesülő gyermekek részére.

Mire fordítható a Start számla összege?

2013.07.08.

A Start számla összegéhez a gyermek leghamarabb 18 éves korában férhet hozzá és a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény alapján a követlező célok egyikére fordíthatja. Ez lehet a lakhatás, a tanulányok, a vállalkozásindítás és a családalapítás költségeinek fedezése is.

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »