IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

Gondolatok a Pénzügy világából

Érthetően, tömören, színesen.

Mi történik, ha a lakás előtakarékoskodó elveszíti a munkahelyét?

2013.07.11.

Amennyiben a lakás előtakarékoskodó, házastársa vagy a szerződés kedvezményezettje elveszíti a munkahelyét a szerződés megkötését követően, és munkanélkülisége megszakítás nélkül legalább egy évig fennáll, a szerződés pedig már legalább négy éve fennáll, a befizetések után járó állami támogatásra valamint kamataira igény tarthat abban esetben is, ha a lakáscélt nem tudja igazolni.

Mi történik, ha a lakás előtakarékoskodó lerokkan?

2013.07.11.

Ha a lakás-előtakarékoskodó, házastársa vagy a szerződés kedvezményezettje munkaképességét 67%-ban elvesztette, illetve legalább 50%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett és ebben az állapotban javulás egy évig nem várható, valamint a szerződés pedig már legalább négy éve fennál, a befizetések után járó állami támogatásra és kamataira igény tarthat abban esetben is, ha a lakáscélt nem tudja igazolni.

Ki az életbiztosítás szerződője?

2013.07.09.

Az életbiztosítás szerződője az a személy, aki vállalja azt, hogy az életbiztosítás díját fizeti és aki a szerződéskötésre előzetesen ajánlatot tesz. Ha a szerződő és a biztosított nem ugyanaz a személy, abban az esetben a szerződés megkötéséhez szükséges a biztosított hozzájárulása is. A futamidő alatt a szerződő személyét lehet módosítani. Az életbiztosítás szerződője egyaránt lehet egyébként természetes és jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság is.

Ki az életbiztosítás biztosítottja?

2013.07.09.

Az életbiztosítási szerződés biztosítottja az a személy, akinek az életével kapcsolatos eseményekre a biztosító térítést vállal, amely kapcsán a szerződés létrejött. A szerződő és a biztosított tehát nem feltétlenül ugyanaz a személy. A biztosított pedig kizárólag természetes személy lehet. A biztosított a biztosítás megkötéséhez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja.

Ki lehet az életbiztosítás kedvezményezettje?

2013.07.09.

Az életbiztosítás kedvezményezettje az a személy (vagy személyek) lehet, akit a szerződő korábban kinevezett, és akinek a biztosító magát a térítést nyújtja. Kedvezményezett kinevezése a szerződés kapcsán nem kötelező, legfeljebb ajánlott. A szerződő a kedvezményezett személyét a futamidő alatt bármikor megváltoztathatja. A kedvezményezett hozzájárulása nem szükséges a szerződés megkötéséhez.

Miért érdemes indexálni az életbiztosítást?

2013.07.09.

Az életbiztosítást érdemes legalább egy évben egyszer indexálni, azaz értékkövetni az inflációval szemben. Így a biztosítás reálértékét megtartja és ily módon képes hozamokkal növelt értéken fennmaradni. Ha ezt nem tesszük meg a pénzünk vásárlóértéke csökken. Ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy a biztosítótársaság jellemzően évente felajánlja a díjak indexálását, azaz megemelését, amit éppen a pénzromlás miatt érdemes el is fogadnunk.

Ki köthet életbiztosítást?

2013.07.09.

Az életbiztosítás szerződője egyaránt lehet természetes és jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság is.
Magánszemély:
A legtöbb esetben életbiztosítást magánszemély 18. és 65. életéve között köthet, de a konstrukció függvényében ettől eltérő esetek is előfordulhatnak. Nem csak devizabelföldi, hanem akár letelepedett személy is. A biztosító nem minden esetben köti előzetes orvosi vizsgálathoz a szerződés megkötését, sőt jövedelemvizsgálat sem szükséges.
Jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező magánszemély: Az életbiztosítás megkötésekor a szerződő és a biztosított személye eltérhet egymástól. Így természetesen lehetséges az, hogy a jogi személy, tehát a cég lesz a szerződő, és a cég egyik alkalmazottját nevezik ki biztosítottnak.

Ki nem köthet életbiztosítást?

2013.07.09.

A biztosítótársaságok csak bizonyos szempontok alapján engednek életbiztosítást kötni. Aki, a biztosító által meghatározott korcsoportba nem tartozik bele, ettől a lehetőségtől elesik. Emellett pedig a biztosító a szerződési feltételekbe belevehet olyan kizárásokat, mely fennállása esetén térítést nem nyújt, pl. bizonyos betegségek után. Ilyen lehet az is, ha veszélyes munkát vagy hobbit végzünk, hiszen a biztosítónak ebben az esetben túl nagy kockázatot kellene bevállalni. A lényeg az, hogy a szerződéskötésnél mindent őszintén bevalljunk és meglévő élethelyzetünket ne torzítsunk.

Hány éves kortól lehet életbiztosítást kötni?

2013.07.09.

A legtöbb esetben életbiztosítást kötni 18 és 65 év közötti személyre lehet, de ettől eltérő esetek is előfordulhatnak. Így lehetséges az is, hogy akár már 16 éves biztosítottra is kockázatot vállal a biztosító.
 

Hány éves korig lehet életbiztosítást kötni?

2013.07.09.

A legtöbb esetben a biztosító 65 éves korig hajlandó a kockázatot bevállalni. A biztosítónak a biztosított életkora előre haladtával egyre nagyobb kockázatot kell bevállalnia, így az életbiztosítási díjak is nőnek. Meghatározott korhatár felett, pedig a biztosító a szerződés megkötése előtt kötelező orvosi vizsgálatot is előírhat.

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »