Strict Standards: Non-static method HirBlogManager::GetBlogNewsDetail() should not be called statically in /home/penzugy1/konnyuhitel.hu/lib/php/pagehandlers/pageListDetails.php on line 32
Jön az állam a pénzünkért!
Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

A legfrissebb pénzügyi hírek

Hogy Ön mindent első kézből tudjon meg.

Jön az állam a pénzünkért!

2013.08.13.

A legújabb hírek szerint az állam szinte minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a lakosság számára hitelt nyújtson. Augusztusban ugyanis az ország több pontján is nyithatunk kincstári számlát, vásárolhatunk állampapírt.

Állampapír a fesztiválokon

Az érdeklődők különböző fesztiválokon is megismerkedhetnek az Államkincstár által kínált opciókkal, ami azt jelenti, hogy helyben akár értékpapírszámla nyitására is lehetőség adódik. Az állam nem titkolt szándéka ezzel az, hogy a külföldi befektetők helyett inkább a magyar állampolgárok részesedjenek az ország adósságleveleiből.
Persze ez nagyon jó ötletnek is tűnik az állam részéről, hiszen a hazai magánszemélyek csekélyebb módon érvényesítik érdekeiket és tömeges eladásba sem fognak kezdeni.

Növekvő értékpapír állomány

Az Államadóság Kezelő Központ szerint ugyanakkor júliusban 91 milliárddal nőtt a lakosság számára értékesített állampapírok állománya, ami a maga nemében rekordnak is számít. Ennek nagy részét a Kamatozó Kincstárjegy tette ki.
A vásárlási roham oka lehet persze az állam által bevezetett új adóteher, tudniillik, hogy a kamatjövedelem után augusztustól egészségügyi hozzájárulást is kell fizetni. Ez meg ugye az állampapírokra nem vonatkozik.

Jön az új Babakötvény

Ami a babák pénzét illeti, 2012-ben majdnem minden második babának nyitottak, úgynevezett Start számlát. Érdemes hozzátenni, hogy ez az arány két évvel korábban 27 százalék volt. A tavalyi év utolsó negyedévétől kezdve viszont az állam szinte teljes mértékben (a korábbi számlákra ugyan nem vonatkoztatva) magához vonta a csecsemők pénzét azzal, hogy új Start számlát már csak a Magyar Államkincstárban lehet nyitni. Ezzel pedig a nagy igyekezet ellenére inkább megtörni sikerült a szülők lelkesedését, hiszen a korábbi trend is hanyatlani látszik. Az utolsó negyedévben már egyharmad alá esett azok aránya, akik Start számlát nyitnak, szemben az államosítás előtti majdnem 60 százalékkal.

A helyzet az idei évben ráadásul tovább romlott. 2013 első negyedévében a kincstár alapján nyilvántartott gyermekek mindössze 11 százaléka rendelkezik újonnan nyitott Start számlával. Igaz a korábbi 120 ezer forintos befizetési korlát eltörlése jót tett a Start számla programnak, de a lelkesedés néhány hónapnál tovább nem tudott kitartani.

A legfrissebb hírek szerint idén ősszel a parlament az új Babakötvény programot is megszavazhatja. Bár a konstrukcióról még csak csekély információval rendelkezünk, de a tervek szerint az új Babakötvény egy olyan az inflációhoz kötött kamatozású állampapír lenne, amely 19 éves futamidejű és mindössze 1 forintos névértéken jegyezhető, kamatát pedig évente újra befektetnék.


Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »